Ünlü futbolcu da Facebook'a dava açıyor

CHIP Online
14-02-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Del Piero da Facebook kurbanı oldu: Juventus'lu ünlü futbolcu Facebook'a dava açıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Unlu ... a-aciyor_10888.html

Juventus'un ve İtalya'nın ünlü futbolcusu Alessandro Del Piero'nun ünlü sosyal ağ Facebook ile başı dertte. 34 yaşındaki futbolcunun derdi, Facebook'taki kendisi ile ilgisi olmayan sahte bir Alessandro Del Piero hesabı. Bu sahte hesapta Del Piero'nun canını sıkan, kendisinin bir Nazi sempatizanı olarak gösteriliyor olması.

Del Piero konuyla ilgili bir yorum yapmadı fakat açıklama kardeşi Stefano Del Piero'dan geldi. Kardeş Del Piero, ağabeyinin imajını korumak için avukatlarla görüşmeye başladığını ve bu durumu yasal yollarla çözmeye kararlı olduğunu söyledi. Facebook'ta şu anda pek çok Del Piero profilini bulmak mümkün fakat bu haber ortaya çıktıktan sonra yapılan aramalarda Del Piero'yu kızdıran profilin ortadan kalktığı anlaşılıyor.

Tüm konu: Ünlü futbolcu da Facebook'a dava açıyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Facebook ünlüler için zararlı bir site mi?

Banned
14-02-2009, 00:21   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

böyle ünlü kişiler için facebook ta bir kategori oluşturulabilir...sistemin aşağı yukarı çalışma mantığı şu şekilde: bu kişinin kimliği doğrulanmıştır diye bir yazı olur...böylece örneğin bu futbolcu hakkında yanlarında doğrulandığı hakkında bir bilgi yazmayan 8 hesap olduğunu varsayalım başlangıçta bunlardan hiçbiri doğrulanmış değilken herhangibiri o futbolcu olabilir ama biri doğruladığı zaman facebook önce o kişiyi arama sonuçlarında gösterir ama diğerlerine de birşey yapmaz çünkü insanlar benzer isimlere sahip olabilir...hatta bu doğrulamaya facebook tarafından doğrulanabilen bir imdb veya bir wikipedia linki eklenebilir...doğrulama için gereken işlemler ise hukuki yollardan halledilebilir(sadece herhangibir pc başından girip hesap alınamaz örneğin)...

ufuk_35
14-02-2009, 00:27   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
800 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Facebook herkes için zararlı bir site. En azından ben faydasını göremedim. Şahan Gökbakar haklı.

frozen
14-02-2009, 00:35   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bana ne ünlülerden.. Asıl biz sıradan insanlar için sorun teşkil ediyor. Onlar çıkar bir yerlerde söylerler benimle alakası yoktur diye biter. Biz yapamıyoruz.

escape
14-02-2009, 22:41   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

Ben bunu tartışma gereği bile duymuyorum,ne demek ünlüler için zararlımı. Ünlüleri bu kadar önemli yapan nedir merak ediyorum,ne yani insan ünlü olmayınca her şey yapılabilirmi. Asıl ünlü olmayan birisi için sakıncalıdır,çünkü ünlünün hakkını savunacak o kadar çok dalkavuk var'ki. Olan sadece ünlü olmayana oluyor,ünlü birisini hukuk açısından uygun olmayan biçimde gözaltına alınca kıyamet kopuyor ama sıradan insanların bu ülkede polisten neler çektiğini bilen yok. Ünlü biri hakkında yalan haber yapan gazatecinin başına neler geliyor ama sıradan bir insanı yalan haber konusu yapınca kimsede tık yok. Ünlü birininin ismini yada resmini facebook'ta kullanınca sakıncalı ama sıradan insanların resimleri'de isimleri'de bilgileri'de  havada uçuşuyor. Bu konuda'ki en büyük itirazımda buna sosyal ağ denmesi,bu nasıl bir sosyallik oluyorsa benim cahil aklım bunu almıyor. Üyeler arasında bir sosyal etkinlik göremedim,açıkcası ben bunu bu forumdan'da bekliyorum. Şöyle üyeler arası bir etkinlik neden olmasın.

Fattur
15-02-2009, 15:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
escape
Ben bunu tartışma gereği bile duymuyorum,ne demek ünlüler için zararlımı. Ünlüleri bu kadar önemli yapan nedir merak ediyorum,ne yani insan ünlü olmayınca her şey yapılabilirmi. Asıl ünlü olmayan birisi için sakıncalıdır,çünkü ünlünün hakkını savunacak o kadar çok dalkavuk var'ki. Olan sadece ünlü olmayana oluyor,ünlü birisini hukuk açısından uygun olmayan biçimde gözaltına alınca kıyamet kopuyor ama sıradan insanların bu ülkede polisten neler çektiğini bilen yok. Ünlü biri hakkında yalan haber yapan gazatecinin başına neler geliyor ama sıradan bir insanı yalan haber konusu yapınca kimsede tık yok. Ünlü birininin ismini yada resmini facebook'ta kullanınca sakıncalı ama sıradan insanların resimleri'de isimleri'de bilgileri'de  havada uçuşuyor.
Buraya kadar katılıyorum.AlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimAlkışAlkışAlkış

Son Düzenleme: Fattur ~ 15 Şubat 2009 15:19
hero_conqueror
17-02-2009, 01:11   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

BUNU ZATEN AJANLAR ISTIHBARATCILAR YAPIYO RAHAT OLMAL LAZIM FACEBOOKTA AJAN DOLU