Ünlü korsanların bir kaptanı daha yakalandı..

CHIP Online
03-06-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dev torrent sitesi Pirate Bay, 2 yıl süren kovalamacanın ardından en büyük darbeyi şimdi aldı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/unl ... akalandi_47510.html

Resimlerle: Pirate Bay'in tüm logoları burada...

Pek çok kez kapatılmaya çalışılan, farklı ülkelerde baskınlar düzenlenen ancak her seferinde kurtulmayı ve daha iddialı bir şekilde geri dönmeyi başaran dosya paylaşım sitesi The Pirate Bay için kötü bir haber var. İsveçli otoritelerin açıkladığına göre, The Pirate Bay'in kurucularından olan Peter Sunde, telif hakkı ihlali ile suçlu bulunup hapse mahkum edilmesinin üzerinden geçen iki yılın ardından yakalandı.


İsveç'in güneyinde bulunan Skane şehrinde yakalanmasının öncesinde, Sunde'nin Almanya'da yaşadığı düşünülüyordu. İsveç Polis Örgütü'nün adına sözcülük yapan Carolina Ekeus, Reuters'a 2012'den beri Sunde'yi aradıklarını ve cezası olan sekiz aylık hapis hükmünü çekmek zorunda olduğunu söyledi.


Sunde, The Pirate Bay'in aktiviteleri çerçevesinde İsveç'te mahkemeye çıkan dört isimden biriydi. Bu dört kişinin her biri bir yıl hapis ve toplamda, yaklaşık olarak, 4.79 milyon dolar para cezasına çarptırılmışlardı. Hapis süreleri, asıl hükmün ardından gelen başvurularla beraber farklı miktarlarda azaltılmıştı ancak para cezası yaklaşık olarak 6.88 milyon dolara yükseltilmişti.


Sunde, 2012'den beri Interpol'ün arananlar listesinde yer alıyordu. The Pirate Bay'in bir başka kurucusu da Eylül 2012'de Kamboçya'da tutuklanıp İsveç'e teslim edilmişti.


Bu durumun, Sunde'nin WhatsApp ve benzeri mesajlaşma hizmetlerine karşı "tamamen güvenli" bir alternatif sunma planları üzerindeki etkisi ise henüz bilinmiyor. Heml.is ismi ile tanınan uygulama, ilk olarak Temmuz 2013'te duyurulmuştu ancak henüz kullanıma açılmamıştı. Uygulamanın geliştirme blogunda yer alan son güncelleme ise mart ayının ortalarında yayınlanmıştı...

Tüm Konu: Ünlü korsanların bir kaptanı daha yakalandı..

Resimlerle: Pirate Bay'in tüm logoları burada...

Kaynak: www.chip.com.tr