Unutulmayan 3 bilgisayar!

CHIP Online
11-06-2014, 01:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir dönemin efsane PC'si Commodore 64'tü. Ama hiç unutulmayan önemli rakipleri de vardı. İşte onlar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/unutulmayan-3-bilgisayar_47666.html

Resimlerle: Commodore 64: Çeyrek asırlık bir çınar

Bugünün bilgisayar kullanıcılarının işi kolay! Yeni bir bilgisayar satın almak istiyorsanız, cevaplamanız gereken tek bir soru var: Mac mi yoksa PC mi? Fakat 30 sene önce her şey çok daha farklıydı.


Bundan 30 sene önce ev bilgisayarları salonlarımıza taşındığında, görüntü bugünkünden oldukça farklıydı. Macintosh'un grafiksel kullanıcı arayüzü henüz doğmamıştı. 1981 yılında IBM'in tanıttığı ucuz ofis bilgisayarları ses ve grafikten yoksundu ve hiç ilgi çekmemişti. Ev bilgisayarları ise renkli görüntüleri, TV ekranında hareket eden imgeleri akılları baştan alıp ve elektronik sesleri ile de insanları kendine hayran bırakmıştı.


1977 yılında sadece üç firma ev kullanımına hazır bilgisayar üretiyordu: Apple, Commodore ve Tandy. Beş yıl sonra ev bilgisayarlarının modellerinin sayısı hemen hemen kontrol edilemez seviyeye ulaşmıştı. Neredeyse her ay yeni, gelişmiş ve daha ucuz cihazlar piyasaya sürülüyordu. Her firma rekabette öne çıkmak için ses, grafik veya fiyatta iyileştirme yapıyordu. Bilgisayar pazarı sonsuz seçeneğe sahip bir macera sahası gibiydi.


 


Tüm Konu: Unutulmayan 3 bilgisayar!

Resimlerle: Commodore 64: Çeyrek asırlık bir çınar

Kaynak: www.chip.com.tr