Update 1, Modern uygulamalara bunu da yapacak

CHIP Online
11-02-2014, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8.1'e Nisan'da gelmesi beklenen güncelleme, Metro'yu hayatımıza biraz daha sokacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/upd ... -yapacak_45326.html

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Sızan Windows 8.1 Update 1 yapısını bilgisayarına kuran kullanıcılar, onu kurcaladıkça farklı yeniliklerini ortaya çıkarıyorlar. Yeni bir bulguya göre Update 1, klavye ve fare kullanıcılarına yönelik faydalı bir işlevle daha geliyor.


McAkins Online'dan kullanıcıların keşfine göre modern stil Windows 8 uygulamalarına eklenen "sıçrama listeleri". Windows 7'de masaüstü uygulamaları için sunulmaya başlanan bu işlev, görev çubuğuna sabitlediğiniz uygulamalara sağ tıklayarak çeşitli işlevlere ve o uygulamayla son açtığınız dosyalara hızla erişmenizi sağlıyordu. Yeni bir ekran görüntüsünde, görev çubuğuna sabitlenen modern uygulamaların da aynı işlevi desteklediği görüntülendi.


Bir başka küçük ama faydalı yenilik ise Xbox Music gibi modern medya uygulamalarının görev çubuğuna sabitlenmesi durumunda, fareyi simgesinin üzerine getirerek medya denetimini açabilmeniz. Bu sayede yürüt, duraklat, geri sar gibi işlevlere uygulama arka plandayken ulaşabiliyorsunuz.


Makaleye göre bir modern uygulama açıkken fareyi en alta götürdüğünüzde, görev çubuğu açılıyor. Yani bir Windows 8 uygulamasını tam ekran çalıştırırken bile masaüstü arayüzüne erişebiliyorsunuz.


Update 1'in SkyDrive'ın adını OneDrive olarak değiştirdiği daha önce ortaya çıkmıştı. Microsoft, henüz Update 1 hakkında resmi bir açıklama yapmadı, ancak güncellemenin Nisan ayında herkesin kullanımına sunulması bekleniyor.

Tüm Konu: Update 1, Modern uygulamalara bunu da yapacak

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: www.chip.com.tr