Ürün fikirlerinizi Tinkfabrik'le üretin

DomainAkademi
22-01-2013, 14:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Bazen akla gelen harika pratik ürün fikirlerini hayata geçirmeyi başarmak mümkün olmaz. Hayatımızı çok kolaylaştıracak pratik ürün fikirleri, kimi zaman üretimini yapmak mümkün olmadığı için kimi zaman da vakit darlığından rafa kaldırılır.


Tinkfabrik adlı girişim de aklınıza gelen bu harika fikirlerinizi üretime dönüştüren bir fabrika niteliği taşıyor. Tasarımcılar ve fikir sahipleri, üretilmesini istediği ürün fikirlerini Tinkfabrik ile paylaşıyor.
Gönderilen ürün fikrinin geliştirilme aşamasında İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde yüksek lisans yaparken tanışan Tinkfabrik'in girişimcileri Dilfer Nasır ve Uğur Mutlu da destek sağlıyor. Ardından kendini "demokratik fabrika" olarak nitelendiren Tinkfabrik'te ürünü beğenen çoğunluk yakalanırsa, ürünün üretimine başlanıyor.


Üretimine başlanan ürün yine Tinkfabrik üzerinden satışa sunuluyor ve tasarımı üretilen tasarımcı/fikir sahibi, satılan her üründen yüzde 15 pay alıyor. Kısacası tasarımcılar ya da fikir sahipleri, elini bile sürmeden ürünlerini üretmeye başlayabiliyorlar. Tinkfabrik'in tüm bu süreçleri detaylandırdığı bir sayfa, web siteleri üzerinden de şu anda yayında.
Türkiye'nin aktif kuluçka merkezlerinden Girişim Fabrikası'ndan çıkan bu girişimde, ticari ünvanı Özünde A.Ş. olan Girişim Fabrikası'nın da yüzde 5 ortaklığı bulunuyor. Tinkfabrik, Girişim Fabrikası'na girmeyi başardıktan sonra Tahincioğlu Holding'den de bir yatırım alıyor. Ancak Tinkfabrik'in şu anki ortaklık yapısı ve yatırımın miktarı ile ilgili detaylar açıklanmıyor. Tinkfabrik sitesinin tasarımı da Etohum projelerine yakınlığı ile tanıdığımız İzmir merkezli Atölye15 tarafından yapılmış.

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2012/12/17/tinkfabrik/


www.tinkfabrik.com