USB belleğinizi korumanın 3 yolu

CHIP Online
19-09-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

USB belleğinizin içindekilere sizden başkasının ulaşmasını istemiyorsanız, işte 3 basit yol!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/usb ... n-3-yolu_35988.html

Resimlerle: En iyi 33 USB oyuncağı

USB bellek çubukları, verilerimizi bilgisayarlar arasında taşımayı son derece kolaylaştırıyorlar. Ancak taşınabilir olmaları, aynı zamanda kolay kaybolabilmesi anlamına geliyor. Donanımsal bir şifreleme çözümü kullanmak istemiyorsanız, yakın seviyede koruma sunan bu ücretsiz yazılımları deneyebilirsiniz.


1. Dosyaları kendiniz şifreleyin


USB belleğinizi şifrelemeden ona bir parola atamanız mümkün değil. Ancak tüm USB belleğinizi şifrelemekle uğraşmak istemiyorsanız ve belirli dosyaları şifrelemeniz yetecekse, bunu kendiniz yapabilirsiniz.


Word, Excel gibi birçok yazılım, dosyaları şifreli olarak kaydetmenize izin veriyor.


2. Şifreli / parola korumalı bir bölüm oluşturun


Verilerinizi şifreleyebilen birçok araç var. Ancak bunların çoğu, bilgisayarda çalışabilmek için yönetici izinlerine ihtiyaç duyuyor (TrueCrypt de bunlara dahil). Dolayısıyla yönetici izinlerine sahip olmadığınız yerde verilerinizi aktarmanız sorun haline geliyor.


&lt;span style="text-decoration: underline;">Rohos Mini Drive</span> ise yönetici haklarından bağımsız olarak çalışabiliyor. Aracın ücretsiz sürümü USB diskinzde 2GB'a kadar gizli, şifreli ve parola korumalı bölümler oluşturabiliyor. Araç, AES 256 bit anahtar uzunluğuna sahip şifreleme yapıyor.


Rohos Mini Drive, direkt olarak flaş sürücünüze yüklendiğinden yerel sisteminizde şifreleme sürücülerinin yüklü olmasına ihtiyaç duymuyor.


Tüm Konu: USB belleğinizi korumanın 3 yolu

Resimlerle: En iyi 33 USB oyuncağı

Kaynak: www.chip.com.tr