Usb Bozuldu Nasıl Biçimlendiririm ?

salih111
15-06-2020, 15:24   |  #1  
salih111 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2016

usb yükleme yaparken baktım uzun sürcek yüklemeyi iptal ettim sonra biraz bekletti heralde yüklediklerini siliyodu benim de acelem vardı usb yi çıkardım.Sonraki gün pc ye taktığımda biraz uğraştırdı tak çıkar yaptıktan sonra pc de gözüktü açılması baya uzun sürdü ama içindekilere ulaştım 2. takışımda direkt gözükmedi 1 dk felan sonra geldi çıkarılabilir disk f yazıyodu açmaya çalıştığımda bu klasör boş cevabını aldım . biçimlendir butonuna tıkladığımda ise karşıma bir şey çıkmıyor içine bir şey atmaya çalıştığımda da konumu doğrula gibi şeyler diyor.Bu usb nin işi bitik mi yoksa biçimlendirme şansım var mı ?

Sistem Bilgilerim
excel_mustafa
15-06-2020, 15:29   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

Hp usb format tool veya benzeri bir programla biçimlendir.

Erdem Aga
13-04-2022, 23:00   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2022

Arkadaşlar merhaba. Forumda yeniyim. Benim de flash bellek aniden bozuldu. Bir gün taktığımda bozuk vs diye uyarı çıktı. İki gün önce bilgisayarı format öncesi toplamak için epey dokümanı flasha atmıştım. Velhasıl önemli belgeler vardı. Nette epey araştırdım. chkdisk olayını yaptım komut istemcide partdisk e gelip disk seçtim ancak "clean" dan sonra takılıyor ve hata veriyor. komut istemciden girip xcopy ile kopyalamak istedim epey dosya olan bir klasörü belirledim çalıştırınca muhtemelen alfabatik ilk sıradaki tek bir word dokümanını kopyalıyor. Hep aynı dokümanı kopyalıyor. Format atmak istiyorum ancak hem sağ clickten biçimlendirmiyor, komut istemciden de duraksayıp hata veriyor. Recovery programları işe yaramıyor çünkü istediğim dosyalar silinmemiş. Antivürüs programları da işe yaramıyor. Disk bölümlemeden sürücü adı değiştir vs yukarıda anlatılanları da yaptım, siyah görünen bölüm maviye döndü ancak flash diske yine format atılamıyor erişilemiyor.
Neticede keşfettiğim bir durum var! Flash diske bir müdahale olunca (silme, kopyalama, görüntüleme) hemen bağlantıyı koparıyor. Yukarıda hata veriyor dediğim işlemlerden sonra bağlantının koptuğunu anlıyorum. çıkarıp takınca algılıyor flashı.
Disk yazma koruma, kilitleme gibi konulara da baktım olmadı. Başka bilgisayarlarda bunları denedim sonuç olumsuz.

Tek istediğim içindeki dosyaları alabilmek. Çözümü bilen varsa yazarsa sevinirim.

seto__
18-04-2022, 04:29   |  #4  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
866 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Merhaba, https://forum.chip.com.tr/forum/ ... -flash-bellek-f139/ buradan bu yazdığın konuyla ilgili bir başlık oluşturursan daha çok kişi görüp yardımcı olabilir.

Bu eğer aniden gerçekleşen bir hataysa flash belleğine virüs bulaşmış olabilir. Bir anti-virüs programıyla belleği tarama yapmayı deneyebilirsin.