USB FIREWALL v1.1.3 - AUTORUN VİRÜSLERİNE ÇÖZÜM

muztava
15-11-2008, 15:40   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
28 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

USB Firewall v1.1.3

Bu program vasıtasıyla, Flash belleklere bulaşarak bu flash belleklerin içine koyduğu autorun.inf dosyasını bulaşma aracı olarak kullanan virüslere karşı kesin çözüm sağlayabilirsiniz. Programı kurduğunuzda görev çubuğunda minik siyah bir simge belirecek ve bilgisayar her açıldığında bu simgeyi göreceksiniz. Herhangi bir autorun virüsü taşıyan  USB belleğini bilgisayara taktığınızda çalışmak isteyecek olan autorun.inf dosyası bu programın süzgecinden geçecek ve size bu autorun dosyası vasıtasıyla çalışan programın adının yazılı olduğu bir ekran gelecek ondan sonra bu ekranda bahsi geçen dosyayı silmeniz için size seçenek sunacak.

Bilgisayarına sürekli değişik usb bellekler takanlar için hayati derecede önemli bir programdır.


Not: eğer ola ki bu tarz bir autorun virüsü ile karşılaşırsanız yani usb firewall size böyle bir uyarı verir ve siz de bulunan dosyayı silerseniz işiniz daha bitmiyor. Hiç bir şekilde usb belleğin içindekileri görmeye çalışmayın. Bilgisayarım'a girin ve flash belleğinizin hangi harfi aldığını görün (örnek e: veya f: gibi). Bilgisayarım'ı kapatın ve Başlat'a basın ardından çalıştır'a basın (vista'da başlat'a basılınca ilk satırda gelen yer) cmd yazıp enter düğmesine basın veya basitçe çalıştırın (command prompt denen komut işlemciyi açar).
siyah beyaz bir ekranda (ki adı dos oluyor bu ekranın) bir imlecin yanıp söndüğünü göreceksiniz. Az evvel flash belleğinizin hangi harf olduğunu tespit etmiştiniz işte o harfin olduğu sürücüye geçmek için komut satırına şunu yazın

e: (ardından enter'a basın, bu bir örnektir sizin belleğiniz başka bir harfe atanmış olabilir)

ardından şunu yazın

attrib -a -s -r -h *.* (eğer bu komutu yazdığınızda 'attrib' iç ya da dış komut, çalıştırılabilir, mesajı alırsanız aşağıdaki linke tıklayarak attrib.exe'yi bilgisayarınıza indirin ve c: sürücüsünde windows altına kopyalayın ve komut satırında iken path=c:\windows yazın)

attrib linki: http://irtfweb.ifa.hawaii.edu/~t ... 0/GS-DOS/ATTRIB.EXE

bu attrib komutu virüslü belleğinizdeki gizli saklı tüm dosyaları, kendilerini artık koruyamayacakları şekilde ortaya çıkarır.

dir/a/p (yazıp enter'a basın)

bu komut bellek içindeki dosyaları gizli olanları ile birlikte sayfa sayfa listeleyecektir. Eğer bu listede tanımadığınız com, exe, cmd, bat, vbs, pif, scr ve inf uzantısı olan dosyalar varsa bunları silin.
örnek

del xp32.exe

veya

del 0.com

veya

del super!!.scr

gibi. Bu sayede gizli saklı tüm virüsleri silmiş olacaksınız. Yalnız bu prosedür size bu flash belleğin geldiği yeri etkilemeyeceğinden buradaki virüs silinmedikçe her seferinde tekrarlanmak zorunluluğundadır.
Kolay gelsin.

Son Düzenleme: muztava ~ 15 Kasım 2008 17:49
Barış
15-11-2008, 15:43   |  #2  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

güzeL bir program tesekkurler

GoGoZaN
24-11-2008, 14:38   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Bende autorun.inf virüsü vardı program gerçekten işe yarıyor tesekkürler..

Son Düzenleme: GoGoZaN ~ 24 Kasım 2008 14:44