usb sorunu

benanlamam
19-07-2007, 23:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
121 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

benim sorunum hp marka 3180 yazıcıyla ilgili.bu yazıcıyı hp marka bilgisayara bağlıyınca bilinmeyen aygıt olarak görüyo ve doğal olarak driverini kuramıyorum.diğer bütün usb aygıtlar çalışıyor.printerde başka bilgisayarda çalışıyor.usb çıkışlarının bu aygıtı desteklemediğini düşünerek pcıdan usb ye çeviren kart taktım bilgisayara.fakat sorun yine aynı :)  windowsu baştan kurduk.çipsetin driverinide kudum.sorun yine aynı.çıldırıcam :) fikirlerinizi bekliyorum

blackhawkmilan31
20-07-2007, 02:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Vista kullanıyor musun ? CHİP dergisi haziran sayısında Vista ile sorunlu donanımlar adı altında yazıcıları da eklemiş.Eğer bir mahsuru yoksa o yazının aynısını buraya yazıyorum;

YAZICILAR VE ÇOK İŞLEVLİ CİHAZLAR
   


Lazer yazıcılarda herhangi bir sorun görünmüyor.Eski modeller bile Vista tarafından destekleniyorAncak uygun fiyatlı mürekkep püskürtmeli yazıcılarda durum farklı.Bunlarda üreticinin geliştirmesi gereken yeni sürücüleri edinmeniz gerekiyor.Örneğin Canon'un mürekkep püskürtmeli yazıcıları için www.canon-europe.com/vista adresinden konu ile ilgili en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.Epson'un lazer ve mürekkep püskürtmeli yazıcılarının bir çoğu, Vista tarafından doğrudan destekleniyor.Öncelikle Stylus Color ve Stylus C serileri için sunulan destek geçtiğimiz ay içerisinde diğer serilerin neredeyse tümünü kapsayacak şekilde genişletildi.Yazıcılarda Vista desteği sunulmayacağı ifade edilen HP Photosmart serisi bazı ürünler dışında tablo son derece olumlu.Mürekkep püskürmeli yazıcıların birçoğu Vista tarafından standart olarak destekleniyor; diğerlerinde ise benzer özelliklerdeki ürünlerin sürücülerinden faydalanılabiliyor.Tıpkı lazer yazıcılarının neredeyse tümü gibi.Ancak HP' nin bazı ürünler için Vista sürücüsü yayımlanmayacağını duyurduğunu bildirdi.
  Lexmark' ın ürünlerinden bazıları Vista tarafından doğrudan destekleniyor. Diğerlerinde ise sürücüler hazırlanma aşamasında.

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 20 Temmuz 2007 02:56
Borga-x
20-07-2007, 09:10   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

sürücüleri manuel kurmayı denedınmı?. Aygıt yöneticisinden sorun aygıtı bul ve sağ tuş yaparak driver guncelle kısmından suruculerın yerını göstererek kurmayı dene.

benanlamam
22-07-2007, 01:50   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
121 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

bilinmeyen aygıt uyarısında driver yüklenemez.donanımın üzerinde soru işareti var ise driver yüklenir.

windows vistayı kurdum ondada aynı sorunu verdi.biostan ırq ları ayarladım yine olmadı.ama sonunda olayı çözdüm.çözümü çok kolaymış :D printerle bilgisayar arasına usb çoklayıcı koydum ve takar takmaz donanım bulundu ve yüklendi.gerçekten çok ilginç bi olay.