Usb Type-C Nedir? Neler Getirecek?

cuneytefeozar
09-12-2019, 15:36   |  #1  
cuneytefeozar avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2018

Mobil cihazların 2000’li yılların başından itibaren yaygınlaşmaya başlaması, sadece telefon değil, farklı taşınabilir cihazlar ve bir süre sonra tabletler, akıllı telefonların da hayatımıza girmesiyle bir sorun ortaya çıktı. Her bir üretici  firma, kendi cihazına göre bir giriş birimi tasarlıyordu. Hatta, firmalar, modeller arasında bile giriş birimlerini değiştirebiliyor ve birine uyumlu olan giriş birimleri ötekine uyumlu olmuyordu. Micro USBUSB Type-CLightningThunderbolt derken kablolar karmakarışık bir hale geldi ve her cihaz değişiminde kablo değiştirme ve buna bağlı maliyetler ortaya çıktı.

USB Type-C, yüksek hızda veri aktarma konusunda akrabalarından birkaç adım önde duruyor.

Her ne kadar, firmalar bu sorunun çözümü için fazla kafa yormamış olsalar da, bir araya gelip bir karar aldılar ve o zaman geliştirilmekte olan bir USB teknolojisini ortak kullanıma almaya karar verdiler. İşte USB Type-C’nin yükselişi böyle başladı.

USB Type-C Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi bir USB teknolojisi. USB 3.1 olarak adlandırılıyor ve üstün özellikleriyle dikkat çekiyor. USB Type-C, yüksek hızda veri aktarma konusunda akrabalarından birkaç adım önde duruyor. Teorikte, saniyede 10 GB veri aktarma özelliğine sahip Type-C, sadece bir data kablosu özelliği görmüyor. HDMI kablo ve ses iletim kablosu olarak da görev alabilecek olan Type-C ile birçok işi bir anda görebileceğiz.

Yeni çıkan akıllı telefonların kullanmaya başladığı USB Type-C teknolojisi çok kısa bir zaman sonra tek tip giriş birimi olarak kullanılacak. Belki kulaklık girişlerinin bile sonunu getirecek olan Type-C için hazırlıklarınızı Linktech aracılığıyla yapabilirsiniz