Uygunluk testini geçen çift hatlı cep

CHIP Online
16-10-2008, 21:08   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Çift hatlı cepler toplatılma riski taşırken, hangi markanın modellerini güvenle kullanabilirsiniz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Uygu ... hatli-cep_9167.html

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde, piyasadaki çift sim kartlı ceplerin büyük kısmının teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığının tespit edildiğini ve toplatılacağını duyurmuştuk. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, yaptığı açıklamada hangi marka ve modellerin standartlara uygun olduğundansa bahsetmemişti. Ancak General Mobile'ın, uygunluk testinden geçen markalar arasında bulunduğu biliniyor.

İletişim, eğlence ve haberleşmeyi bir arada sunan mobil cihazlar üreten General Mobile, Türk Telekomünikasyon Kurumu tarafından belirlenen çift sim kartlı cep telefonları standartlarına uygunluk testinden başarıyla geçti. Telekomünikasyon Kurulu tarafından yapılan test sonuçları, 20 Temmuz 2008 tarihli yazısı ile General Mobile'a iletildi.

General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, General Mobile ürünlerinin Amerika ve Avrupalı tüketiciler tarafından da güvenle kullanıldığını söyledi. Ürünlerin Amerika ve Avrupa'da bulunan ilgili otoriteler tarafından da standartlara uygunluğunun daha önceki vesilelerle defalarca tespit edildiğini kaydeden Gölcü, "Kaliteyi ve tüketici memnuniyetini öncelikli ilke olarak edinmiş olan General Mobile markalı ürünlerimiz Amerikalı ve Avrupalı tüketicilerimiz gibi tüm Türk kullanıcılarımız tarafından da gönül rahatlığı ile kullanabilir" dedi.


Tüm konu: Uygunluk testini geçen çift hatlı cep


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Çift sim kartlı telefon kullanıyor musunuz?

hfdk
16-10-2008, 23:49   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

kullanmaya çalıştım fakat 3 ay önce hepsiburada.com dan aldığım infinity 7700 çift sim kartlı telefon ki 3 adet satın almıştım sürekli arızalandığı için verimli ve uzun süreli kullanma şanşı bulamadık.birkez İzmir'de,birkez istanbulda teknik servisine gitti geldi ama sonuş değişmedi aynı arızaları terrarlayıp durdu iki gün önce tekrar istanbula aldığımız yere iade talebiyle gönderdik bakalım bu sefer ne olacak.bu markayı sakın almayın zayen aldığımız site ürünü satıştan kaldırmış

Fattur
17-10-2008, 16:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bide pil örü olsa gm'nin kullanılıcakta.pil ömrü yok...

tschukru
17-10-2008, 21:22   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Esasında merakla yazılarınızı takip ediyorum çünkü bende bir tane almak istiyorum çift hatlı tlf. ama hiç duymadığımız markalar var piyasada, hepside çin malı gen. mob. lin satıcısı olan bir arkadaşım bunların hiç birinin geri dönüşüm müşteri memnuniyeti gibi hizmetleri tam oturmuş değil, çok sorun yaşıyoruz dedi bende vazgeçtim
güvenle kullanabileceğimiz tavsiye edebileceğiniz markaları araştırıp bize sunarmısınız CHIP ekibi olarak. umuyorum benim gibi bir çok kişi bu haberden yararlanacak..

k.akbalik
24-10-2008, 08:44   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Şu an piyasada satılan tüm ürünler Çin malı. Gerek GM, gerek Anycool, Gerek Day Mobile, Gerekse Myphone ve ismini sayamadığım onlarca marka ürünlerini Çin üzerinden getirmekteler. Çindeki fabrikalarda üretip Türkiyeye satmaktalar.

Diğer yandan Nokia, Samsung, Ericsson gibi markaların bir çoğuda şu an Çinde bulunan fabrikalardan üretime geçmiş bulunmakta. Yani artık bu markalarda Çin de üretiliyor.

Aslında burada atladığımız nokta SAR değerleri. Ben bir çift hat pazarlayab disribütörlerle görüştüm ve aldığım SAR değerleri inanın bana çok makul geldi. Normalde çift hatlı olması nedeniyle iki işlemciye sahip olması ve dolayısıyla normal bir telefonun iki katı SAR değeri olması gerekirken, ürünlerin SAR değerleri 0,5 ile 1,1 arasında olması gerçekten şaşırttı beni. Hani bir Nokia 3310 un SAR değeri 0,9 iken ve üst sınır 2,0 iken bu değerler gerçekten güzel.
Eğer iki telefon kullanıyorsanız zaten iki telefonun ayrı ayrı yaydığı değerler toplamda 2 seviyesini aşıyor buda sınır kabul edilen değerlerin çok üstünde zaten. Ama bu telefonlarda sınırın yarısı ancak bulunuyor.

Bir çok telefon distrübütörü kendilerine herhangi bir toplatılmama kararı gelmediğini belirtirken, General Mobile ın sırf reklam olsun diye sadece piyasada biz sağlıklıyız şeklinde yazıları basına göndermesine de tepkililer. Konuştuğum bir çok yetkili zaten GM ninde diğerleri gibi Çinden geldiğini söylediler.

Bu listede DRV nin rolunu açıkça bilmiyorum. DRV dervişoğulları garantisi ile piyasaya çıktı ve Türkiyede üretilmesi ile popilerlik kazandı. Amma Türkiyede üretilmesine rağmen parçaların tedariki nerden onu bilemiyorum.

İnşallah yazdıklarım bir miktar açıklayıcı olmuştur. Sonuç itibarıyle Cep telefonu  kullanmak sakıncalı ve iki veya üç tane cep telefonu taşımak kansere davetiye vermek. Ama piyasaya çıkan çift hatlı ürünler ve hatta yakında çıkacak olan üç hatlı ürünler verdikleri SAR değerleri doğruysa bence çok iyi bir alternatifler.