Uyku modundan çıkınca ethernet ışığı sönüyor.

simeli
22-03-2020, 22:36   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
129 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Merhaba Arkadaşlar,

Ana kart üzerindeki ethernet yazılımı devre dışı olduğu için. Harici ethernet kartı ( TP link ) ile internete bağlanıyorum. Şöyle bir sorunum var :
1.Bilgisayar 5 dk sonra ekran kapama moduna geçtiğinde,modem üzerindeki ethernet ışığı normal olarak yanmaya devam ediyor. Yaklaşık 30 sn içinde internete girersem sorun yok. ama 30 sn civarında eylem yapmazsam, modem üzerindeki dsl ve internet ışıkları sırayla sönüyor...30 sn civarında tekrar sabitleniyor.
2.20 dk sonra uyku moduna geçtiğinde ise, enternet ışığı tamamen gidiyor. Moddan çıktığımda, ethernet ışığı yanıyor.Bazen eylemsizlikte, bazen de internete hemen girsem bile, gene 30 sn içinde dsl ve internet ışıkları gidiyor... 30 sn sonra ışıklar gene sabitleniyor ve internete girebiliyorum.
Önceden böyle bir sorunum yoktu.
Çözüm olarak; aygıt yöneticisinde,Tplink----özellikler---güç yönetimi altında, " güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın " seçeneğini kaldırdım.sonuç değişmedi.Ek olarak, "bu aygıt bilgisayarı başlatsın" seçeneğini seçiyorum..Ama olmuyor. İki seçenek de aynı anda seçilince aktifleşiyor. Tek başına, " bu aygıt bilgisayarı başlatsın " seçeneği seçilmiyor. Seçilse de, aygıt yöneticisinden çıkıp,girip tekrar kontrol ettiğimde, gene çentik kalkmış oluyor.

Çözüm önerisi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

excel_mustafa
23-03-2020, 22:04   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

eski ethernet driver ını kaldırıp tp link sitesinden ethernet kartının en son çıkan driver ını yükle. bios ta pci ayarlarının bulunduğu kısımdan power save yi disable yap.