Uyku modundan geç çıkıyor ve hoparlör çalışmıyor

nebuladakiev
10-04-2021, 13:59   |  #1  
nebuladakiev avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2021

merhaba,

2020 yılında aldığım asus laptop ekranında ışık sızması sorunu olması nedeniyle aleti geçen hafta servise yolladım. ancak yetkili servis sorunu çözmediği gibi laptopa kendi kafasına göre durduk yere format atmış. format sonrasında sıfır yazılımsal soruna sahip laptopımı şimdi uyku moduna aldığımda ve uyku modundan geri çalıştırdığımda alet dakikalarca açılmıyor ve açıldığında da her seferinde hoparlör çalışmıyor oluyor. hoparlörün üzerinde yüklü bir aygıt bulunamadı diyor. aleti komple kapatıp geri açtığımda ise yine eskisi gibi 5 saniyede açılıyor ve hoparlör sorunsuz çalışıyor. fakat uyku moduna alıp açtığımda dakikalarca geç açılması ve hoparlörün çalışmaması hiç açılmıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?

excel_mustafa
10-04-2021, 14:37   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

win 10 un en son çıkan 64 bit sürümüyle format at. beraberinde gelen cd den veya asus.com dan anakart, utility gibi tüm driverlarını eksiksiz yükle.

seto__
11-04-2021, 02:20   |  #3  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
866 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

driverlarını kaldırıp yeniden kurmayı deneyebilirsin

sylmzfaruk
13-04-2021, 16:41   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2021

kardeşim sana tek bir dost tavsiyesinde bulunayım, pc'yi daha fazla kurcalama bence... bu bilgisayar servisleri niye böyle cidden ya kafana göre format atmak nedir? hocam eğer kesin çözüm arıyorsan pc için sana şiddetle TKA Bilişim'i aramanı öneririm. benim laptopa geçen sene kaynar kahve dökülmüştü ve içi baya hasar görmüştü. adamlar süreci o kadar profesyonel bir şekilde halletiler ki. üstelik parça değişimi olması gerekiyordu ekstra maliyet çıkma ihtimaline karşı anında bilgilendirme yapıyorlar, sen onay vermeden hiçbir işlemi gerçekleştirmiyorlar. garantili parça takıyorlar ama sende parça değişimli bi olay olduğunu zannetmiyorum. ve en iyi özelliklerini söyliyim, sorun ne olursa olsun eğer tamir edemezlerse ücret almıyorlar. ben sadece aramıştım telefon numaralarından ve gelip kapımdan almışlardı. tavsiyem anında iletişime geçmeniz hocam. en azından kalıcı bir çözüm elde edersiniz.