Üzülmeyin win7 mavi ekran bizlerle :)

Lieutenant_cy
21-11-2009, 00:46   |  #26  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

yahu herkes bos bos seyler yazip durmus. cogu arkadas beta surumde bu mavi ekrani gordugunu soylemis ve bir tanesi de son full surum kullandigini ve hic gormedigini soylemis. ben de son surumunu kullaniyorum ama lanet pc arada mavi ekran veriyor.. genellikle bilgisayara kapat komutu verdigimde direkt mavi ekran cikiyor. bir kez de usb ile telefonu bilgisayara baglayinca aninda mavi ekrani verdi. donanimsal deniyor da biz nerden anlayacagiz hangi donanimdan kaynaklandigini... daha anlasilabilir ve uygulanabilir cozumlerden bahsedecek bir kisi de bile yok mu.. saatlerdir siteleri geziyorum, bir tane adam gibi aciklama okumadim...

OSMAN BAĞÇEVAN
21-11-2009, 07:30   |  #27  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: Lieutenant_cy  
yahu herkes bos bos seyler yazip durmus. cogu arkadas beta surumde bu mavi ekrani gordugunu
soylemis ve bir tanesi de son full surum kullandigini ve hic gormedigini soylemis. ben de son
surumunu kullaniyorum ama lanet pc arada mavi ekran veriyor.. genellikle bilgisayara kapat
komutu verdigimde direkt mavi ekran cikiyor. bir kez de usb ile telefonu bilgisayara baglayinca
aninda mavi ekrani verdi. donanimsal deniyor da biz nerden anlayacagiz hangi donanimdan kaynaklandigini... daha anlasilabilir ve uygulanabilir cozumlerden bahsedecek bir kisi de bile yok mu.. saatlerdir siteleri geziyorum, bir tane adam gibi aciklama okumadim...
boş boş şeyler yazılıyorsa burada , öle düşünüyorsunuz niye yardım istiyorsunuz ?
gel gelelim ki konunun tarihi de ocak 2009..

mavi ekran hatası işletim sistemiyle alakalı değildir..Çünkü aynı işletim sistemini kullanan iki kişi de aynı hatayı almaz..
Mesela , ben ve siz..aynı işletim sistemini kullanıyoruz..Sizin donanım sorunu olmadığı için ve bilinçli bir kullanıcı olduğunuz için mavi ekran görmezsiniz..Ama ben bilinçsiz bir kullanıcı olduğum için ve donanımlarımda da sorun olduğu için bu mavi ekran yakamı bırakmaz..
Biliçli kullanıcı : donanımları sağlam , bilgisayarının sorun çıkartmayacağından emin , sürücüleri ve programları doğru yüklenmiş ve sisteminde virüs olmadığını adı gibi bilen bir kişilik
Bilinçsiz kullanıcı : donanım sorunu olup olmadığını bilmeyen sadece tahmin eden , bilgisayarının hergün farklı sorunlar çıkarttığını görüp birşey yapamayan , sürücülerini ve programlarını  ne yüklediğini bilmeyen , sisteminde de virüs olan bir kişilik..
Demek istediğim şeyi , buraya kadar anladıysanız sorunu çözdünüz siz..Ama anlamadıysanız sorunu hala çözemezsiniz..

bu sorunu donanımsal deniliyor çünkü kullanıcının normal bir kullanıcı olduğu farzediliyor...Bende mavi ekran hatasını virüs yüzünden aldım..hadi söle bakalım hani donanımsaldı bu sorun ?
mavi ekran hatasını ,yeni bilgisayarı alan bir kullanıcıda alabilir..Bilinçsiz bir kullanıcı tabiki..

çözüm yolu üreteyim size :
anakart , işlemci ,ekran kartı ,ses kartı ,ram , kasa , psu, klavye, mouse , varsa başka aygıtlar yazıcı , joystick gibi..Onların hepsinin tek tek ince detayına kadar fotoğraflarını çekin (ince detaya kadar) ve buraya koyun..Eğer ince detayına kadar fotoğrafları çekmezseniz donanım sorunu olup olmadığını anlayamayız..
Sonrasında bilgisayara yüklediğiniz bütün yazılımlarınızı ve sürücülerinizi linkini verin yada ne yüklediyseniz onların isimlerini söleyin..
bunların yanında windows 7,yazılımlar ve sürücüler varsa oyun v.s bunları  nasıl yüklediğiniz , ne yaptınız , nereye yüklediniz ? hepsinin cevabını vermek zorundasınız , sorunu çözmek için..

Sizce bu üstekileri ,siz ve biz yapabilirmiyiz..Öle bir imkan olur mu ? :)
ciddiye almayın üste yazdıklarımı ama öle çözmek içinde yapmamız gerekiyor işte..

başka bir çözüm olan bir yazı :