...Ve Google DNS engeli kalktı (mı?)

CHIP Online
22-03-2014, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sabah yasaklanan, birkaç saat sonra serbest bırakılıyor; Türkiye interneti giderek garipleşiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ve- ... alkti-mi_46131.html

Resimlerle: Twitter yasağında bunlar yaşandı!

Twitter'a getirilen erişim yasağının ardından çoğu kullanıcı, sosyal ağa Google'ın DNS'leriyle erişmeye başlamıştı. Bugün ise birçok kullanıcı, internete bağlanamamaktan şikayetçi oldu. Bunun sebebi basitti: Google'ın DNS sunucuları da engelliler listesine katılmıştı.


Ancak görünüşe bakılırsa son birkaç saattir Google DNS'lerine gelen engel ortadan kalkmış durumda. Google DNS'leri normal biçimde çalıştığı gibi, sabahkinin aksine "ping" komutlarına cevap veriyor.


Eğer DNS'ler çalışmazsa... Tıklayın...


Google DNS'e gelen yasak kalkmış görünse de Twitter, hala yasak siteler arasında ve sosyal ağı kullanabilmek için Google DNS, OpenDNS gibi çözümlerden veya VPN'lerden faydalanmak gerekiyor.


Türkiye'de internet giderek daha da karmaşık bir hal alıyor. Sabah engellenen öğlen açılıyor, mahkeme kararı olmadan siteler engelleniyor... Hangi sitenin ya da sevisin neden kapalı olduğu; hatta kapalı olup olmadığı bile anlaşılamıyor. Biz de olan biteni şaşkınlıkla izliyoruz. Ama bize göre Türk internet kullanıcıları, tüm bu olup bitenleri hiç haketmiyor. Bakalım daha neler göreceğiz...

Tüm Konu: ...Ve Google DNS engeli kalktı (mı?)

Resimlerle: Twitter yasağında bunlar yaşandı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Kapalı Hesap (153334)
22-03-2014, 18:20   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 187
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

salak gibi her yerde 8.8.8.8 8.8.4.4 yazdılar herkeze gösterdiler adamlarda karşı ataga geçtiler google dns kapattılar.Böyle dns leri tek tek yazmaya devam edin ki engellenmeyen dns kalmasın rahatlayın.Herkezi uyardık yazmayın dedik göstermeyin dedik dinletemedik.Adamlar yasa boşuna mı çıkarttı.

"Ama bize göre Türk internet kullanıcıları, tüm bu olup bitenleri hiç haketmiyor. Bakalım daha neler göreceğiz..."

türk kullanıcıları bunu çoktan hak etti.Eeeee....Çok güvendikleri daglara karlar yagdı..Kapanması aslında çok iyi oldu..Amerika ile tüm alakamız kesilsin.Amerikalıları yahudileri ingilizleri hiç sevmem.Kapitalist emparyallerden nefret ederim.Twiterın kapatılmasına sevindim.Gavura para kazandırıcagımıza türk firmaları türk formları türk twiterlarımız para kazansın.Türklerin para kazanmasını istemeyen bana itiraz edebilir.Adamın iligine kadar yahudilik amerikancılık sömürücük işlemiştir onlara lafımız yok bu tür insanlar o yolun yolcusudur.Ben bu hükümeti hiç sevmem.Fakat yaptıkları %100 dogrudur..Porno kanalları twiter facebooks google bazı hizmetleri veya insanların aile düzenini bozan şeyleri kaldırmaları gerek.Fakat hükümet kendi çıkartları için twitırı kapatıyorsa ozaman twiterın kapnamasına karşıyım.

böyle ,oldugu sürece bu dns vs herşey kapanır adamlar twitere nasıl giriliyor diye hepsi aynı agızla birleşmiş gibiler.

programın adını ne koymuş.8.8.8.8  bunlar yemin ediyorum.Bukadar olmaz.Görende bu işi biliyorlar zannedicekler.

http://www.donanimhaber.com/2si1 ... e-Oyun-programi.htm

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (11) ~ 22 Mart 2014 19:03
bosluk
23-03-2014, 01:53   |  #3  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Open DNS de gitmiş durumda şu anda. Bence de bilinen bilinmeyen her dnsyi ayarı herşeyi paylaşıp durun ki adımını attığımız her forumda haber sitesindeki tüm yöntemleri yasaklasınlar, kınamızı yakalım oturalım aşağı, şu dnsyi kullanın bunu yapın diyen her haber ve forum sitesi de matah birşey yapmış olup kınaları kazanda el birliği ile kazanda kaynatsın!!! Valla pes, yeminle pes!!!

Not : VPN de paylaş Chip, hatta eni konu resimlerle farenin ne olduğunu bile bilmeyen adamın anlayabileceği dummy'likte videolu ve conconlu biçimde anlatın ki çekelim bilgisayarlarımızın fişini, eski ve aslında güzel kitap okuma dönemimize geri dönelim. Belki biraz da comodore 64 filan çıkartırız ortaya street fighter yaparız tüplü televizyonda...