...Ve internetimiz öldü!

CHIP Online
06-02-2014, 02:55   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternet üzerindeki baskıyı iyice artıran tasarı, Meclis'ten geçti. İşte bundan sonra olacaklar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ve-internetimiz-oldu_45247.html

Uzun süredir gündemi meşgul eden ve bir çoğumuzun "internet yasaklarının zirveye ulaşması" olarak değerlendirilen, Torba Tasarı'nın internet yayınlarının engellenmesi ile ilgili bölümü, Meclis'te kabul edildi. Muhalefetin tüm itiraz ve değişiklik taleplerine rağmen, tasarı olduğu gibi kabul edildi.


Yeni uygulamada siteler, eğer özel hayata ihlal suçunu işledikleri düşünülürse, şikayet olmaksızın, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından kapatılabilecek. TİB, bahse konu olan siteler için erişim sağlayıcılara kapatma talebinde bulunacak. Erişim sağlayıcılar da, bu talebi 4 saat içerisinde hayata geçirmekten yükümlü olacak. Tüm bu uygulama sürecinde, mahkeme kararı aranmayacak.


Erişimi yasaklanacak olan siteler, sadece DNS engellemesi ile karşılaşmayacak; URL tabanlı engellemele de artık hayatımıza girecek.


Eğer erişimin engellenmesi talebi "acil" değilse, önce içerik sahibi uyarılacak. Ama tüm bu karmaşa içerisinde uyarı mekanizmasının en kadar sağlıklı çalışacağı tartışmaya açık bir konu.


Hepsi bu kadar da değil... Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...


Tüm Konu: ...Ve internetimiz öldü!

Kaynak: www.chip.com.tr

huff
06-02-2014, 04:12   |  #2  
huff avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
255 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Bence güzel bir uygulama, eğer suyunu çıkarmazlarsa faydalı olabilir.

mhmt06
06-02-2014, 04:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

kapatılsın tabii. neticede bizim haklarımız bizim maneviyatımız korunacak.

bakın 24 saat sahte ürünleri saf millete kakalayan tv kanalları hep kapatıldı mesela.

türkiyenin başkentini sorup ipucu olarak anka..  yazan, buna rağmen ök..ün  birinin çıkıp mahsus bursa dediği, cahil kişileri telefona koşturan, kontörleriyle trilyonlar kazanan ve  buna rağmen vadettiği 200 euroyu bile vermeyen üçkağıtçı kanallar kapatıldı mesela.

şimdi numaradan ağlayarak gelip, biti kanlanınca bir tanesi 3 tinerciye  5 kapkaççıya bedel olacak olan,  iki gün misafir edip  karnını doyursanız üçüncü gün hakkımızı isteriz diye kapınızı taşlayacak ve  burası bizim oldu deyip sizi evinizden atmak isteyecek olan yaratıkları ülkemize sokup başımıza bela etmediler. bu sayede türkiyenin yakın gelecekteki  en büyük meselesi bu olmayacak mesela.

Allah bunları başımızdan eksik etmesin. bunların iyiliklerinin hepsini yazayım desem ne benim yazmaya vaktim yeter ne sizin okumaya.