Ve Twitter'ın "kökünü kazıdık!"

CHIP Online
21-03-2014, 00:06   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Başbakan Erdoğan'ın "Twitter Mwitter kökünü kazıyacağız" demesinden saatler sonra, Twitter "gitti!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ve- ... -kazidik_46098.html

Resimlerle: 30 Sansasyonel Twitter mesajı!

GÜNCELLEME: Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın Site Bilgisi Sorgulama sayfasında Twitter'ı sorguladığımızda, karşımıza, site hakkında birçok "KORUMA TEDBİRİ" alındığını görüyoruz. Aynı şekilde, DNS ayarlarıyla oynamayanlar da, erişimin engellendiği mesajını almaya başladılar. Yani Twitter'a erişim, Erdoğan'ın sözlerinden hemen sonra Türkiye'de resmi olarak yasaklanmış durumda. 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı "Twitter Mwitter kökünü kazıyacağız" açıklamasından sadece birkaç saat sonra, dev sosyal ağa Türkiye'den erişim sağlanmakta zorluk çekildiği haberleri geliyor.


Twitter'dan resmi bir teknik sorun açıklaması gelmiş değil. Ancak ülkemizde şu an, özellikle GSM operatörleri üzerinden Twitter'a ulaşılamıyor. Bazı internet servis sağlayıcısı kullanıcıları da aynı durumu rapor ediyor. DNS değiştirerek ya da VPN üzerinden Twitter'a erişimde ise şimdilik bir sorun yok.


Dediğimiz gibi, resmi bir duyuru ne Twitter tarafında var, ne de bizim tarafımızda var. Ama şu anda erişimin sağlanamadığı bir gerçek.


Başbakanın bugün yaptığı açıklamadan sonra, Başbakanlık Basın Müşavirliği de şu açıklamayı yapmıştı:


"Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edilmektedir.


Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda TİB gerekli girişimlerde bulunmuş, ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır. 


Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir. Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasından bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır."


Sebebi ne olursa olsun kesin olan bir şey var: Ülkemizde "Twitter gerçekten de Mwitter olmuş durumda." Detaylar geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

Tüm Konu: Ve Twitter'ın "kökünü kazıdık!"

Resimlerle: 30 Sansasyonel Twitter mesajı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Kapalı Hesap (153334)
21-03-2014, 03:02   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 187
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Twitırın kapanmasını ben istiyordum 9 aydırda kapanacagını söylüyordum kapandı.gerçekten çok sevinçliyim.Ünlülerin orası burası oynuyordu insanlarla alay edip engelliyorlardı.Ayrıca twiter kadar fuzuli bir yazılım daha görmedim..İyikide kapandı..Yutube kapansaydı olay olurdu.facebooks ta kapansın twiterda amerikan yahudi firmalarının hepsi kapansın..facebooks twiter türk aile yapınının içine etti.Kimin eli kimin cebinde oldu.(herkez değil tabiki)

İlkez bu konuda destek veriyorum hiçbirşeyine destek vermedim.

Ayrıca chip online nında işine gelmesi gerek.İnsanlar twiterdan yazı yazıyorlar bişey paylaşıyorlar forumlar ölüp gidiyor.Kim kazanıyor amerika.Bilgide çalıyorlar bilgisayarınızda amerikan firmaları.Yine dns degiştirip giren olucaktır..

Amerikanın ilk tavrı şu olucak.Yutube türkiyede paralı upload yapıcaktır..Google lın çogu hizmetleri paralı olacaktır.İphone diğer amerikan malları türkiyeye kazık fiyata satılıcaktır.Böylece süper oldu, amerikaya yahudiye kazandırmamış oluruz.Dönüp o paralarla bizi vurmazlar..

Bazılarınız bana gülebilir fakat facebooksta twiterda zaten batıcaklar..Aslında amerikan firmalarının hepsi batıcak...Az kaldı..Bu amerikanın çökmesine neden olucak..O yüzden saga sola saldırırsa şaşırmayın ilk hedef SURIYE...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (11) ~ 21 Mart 2014 03:12
Kapalı Hesap (11) bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
win98
21-03-2014, 13:19   |  #3  
win98 avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014

Herhalde CHİP yönetimi de bir şeylerden çekiniyor... İlgili iki haberin altına mesaj yazdım ama hala yayınlanmadı...

win98
21-03-2014, 16:48   |  #4  
win98 avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014
Alıntı: win98  
Herhalde CHİP yönetimi de bir şeylerden çekiniyor... İlgili iki haberin altına mesaj yazdım ama hala yayınlanmadı...
Sözümü geri aldım... Yayınlanmış... :)