veganizm saçmalığı

samet61
25-05-2016, 09:56   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

bir takım geri zekalının , üzerine anekdota dayalı tespitler yapmakta ısrar ettiği beslenme biçimi ve hayat pratiği . bu tiplerin causality denilen kavramdan haberi yok. temelde bunlar için dünya şöyle çalışır: bir şey olmuşsa, ondan önce olan şeyden dolayıdır.

tiroid kanseri ile vegan beslenme biçmi arasında herhangi bir korelasyon yoktur. hatta ve hatta tiroid kanseri bir hasta için brokoli, karnabahar, kale gibi turpgillere özgü, tiroid fonksyonlarını inhibe eden mucizevi bitkiler varken et yemek yapılabilecek en geri zekalıca şey olurdu heralde.

tabii bizim, burdur üniversitesinden mezun vizyonsuz sığır doktorların her söylediğini allah kelamı zanneden salaklar olduğu sürece daha çok sürer bu.

o zaman size world health organization'ın yaptığı araştırmalardan biraz bahsedeyim. bilimsel çevrede yozgatlı doktorlardan daha saygı duyulan bir otoritedir diye düşünüyorum.

world health organization ın yaptığı 800'den fazla araştırmaya göre kırmızı et ve işlenmiş et tüketimi ile kanser riski arasında güçlü mekanik ilişki bulunmaktadır

bu bilimsel analiz ise vegan beslenenlerin diğer bütün insanlardan daha az kanser riski taşıdığını kanıtlıyor.

ayrıca american college of cardiology nin başkanı kim a. williams 'da bir vegan ve vegan beslenme disiplinini tavsiye ediyor.

edit: sadece öldürülmesine değil hayvanlarını emek bazında dahi sömürülmesine karşı çıkan hayat felsefesi. örneğin bazı firmalar hindistan cevizlerinin üzerine toplanmasında hiçbir hayvanın emeğinin kullanılmadığına dair etiketler yapıştırıyorlar artık.

cleverman
25-05-2016, 18:10   |  #2  
cleverman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 30
2,510 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Sametciğim; sağlığa zararlı olduğunu savunduğu eti hatta tüm hayvansal ürünleri gıda ürünleri arasından çıkaran vejeteryanlık kadar saçma sapan birşey yoktur!

İnsanın yaşamı boyunca yediği içtiği ve kullandığı hemen hemen herşey kanserojendir.

Eti de çıkarma gitsin hayatından be!

Eti çıkarsan ne olur ki sütü, peyniri, yumurtayı, yoğurdu, kefiri, tereyağını, kaymağı hayatından çıkarabiliyor musun?

Bunları çıkarmayan lacto, ovo ve ovo-lacto vejeteryanlar da var.

Nasıl bir mantaliteyse artık...

Şunu unutma, Sametçiğim, bitkisel beslenme vücudun ihtiyacı olan herşeyi sana vermez, o eksik kalan şeyleri yalnızca hayvansal gıdalardan alabilirsin.

Diğer taraftan Amerika'da bir araştırma yapılmış, 12 milyon vejeteryan varmış, bunun da %70'i kadınmış.

Ben vejeteryanliğin kaynağını çoğunlukla hayvansal gıdalardan tiksinme duygusundan, hayvanlara olan merhametten ve de sağlıklı yaşamla ilgili yanlış inanışlardan aldığını düşünüyorum.

Her tarafı kanserojenler ile dolu olan bir dünyada et çok masum kalır.

Organik olmadığı sürece sadece bitkisel besinler ile beslenmenin hiçbir anlamı olmadığını WHO da kabul edecektir sanırım.

Zirai ilaçlar, hormonlar, kimyasal gübreler, genetiği ile oynanmış tohumlar, plastik sulama sistemleri, seralar, ambalajlar, ürünleri satışa hazır hale getirmek için kullanılan kimyasallar, gökyüzünden düşen saflığını çoktan kaybetmiş yağmur damlaları... bence bunları halletmeden hayvansal gıdalara eyvallah demeyin...