Veritabanı Hakkında Tecrübeli Arkadaşlar Yardım!

ulaskayalar
14-07-2017, 02:08   |  #1  
ulaskayalar avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

Merhaba arkadaşlar,

Şimdi size yaşadığım sorunu basit bir dil ile anlatmaya çalışacağım sizden ricam sizde basit bir dille bana yardımcı olursanız sevinirim.

Mysql sunucuya sahibim, bu sunucuya kullanıcı adı ve şifreyi bilenler erişebiliyor, erişmeleri için önceden iplerine yetki verilmesi gerekiyor.

Buraya kadar hiç bir sorun yok her şey olması gerektiği gibi.

Ama ben yazdığım programı son istemciye yani kullanıcıya kullandırtmam gerektiğinde problem yaşıyorum. Kullanıcı ne sunucu şifresini bilmeli nede yetki sahibi olmalı mantıken, ama yetki verilmemiş birisi programı mı açtığı sisteme kayıt olmaya çalıştığı yani sunucuya erişim sağlamaya çalıştığı zaman doğal olarak kullanıcı erişim sağlayamıyor, çünkü kullanıcının ipsine yetki verilmedi.

Bunun çözümü olarak web servisleri araştırarak buldum belki farklı çözümlerde vardır net bilmiyorum. Web servis / wcf ile alakalı videolar izledim onları da uyguladım sorunsuz bağlantı yapabiliyorum ama yine aynı sonuç yani yetki istiyor.


İstediğim şudur: Bir web sitesine girip kayıt olurken veya bize izin verilen alanlarda ekleme silme güncelleme gibi işlemler yaparken bizim arka planda dönen işlerden haberimiz yoksa aynı olayı kendi programımda yapmak istiyorum.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

White-Fox
14-07-2017, 02:26   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Neye program yazıyorsun ? basit bir dil kullanmışsın ama konuyu tam anlatmamışsın. Şöyle ki internet üstünde bir server tabanlı veritabanına bağlanmak basitce => sizin hostunuzun size verdiği connection string ile olur.Bir parolası olur id si olur vs ,Siz bu stringi programın içine gömeceksiniz ha ben ne bileyim onu diyorsanız bir sabit veritabanı yapın ona connectionstringi bağlanıp yazdırın oradan programlar bağlantı dizisini çeksin ve connection string olarak kullansınlar.Mysql veritabanına webservis kullanmak iyi bir fikir değil ? tam hatırlamıyorum ama aşağı yukarı mssql için 37 bin cihaz aynı anda bağlantı yapabiliyor örneğin burada bir ara yüze webservise gerek duymazsınız,sqlite kullansanız neyse.

ulaskayalar
14-07-2017, 14:25   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2017

Mysql bağlantısını yapmakta bir sorunum yok, mysql sunucuyla da sorunum yok. Programa giren habersiz kullanıcıdan ip almadan yani ona yetki vermeden veritabanında ki bazı şeyleri okumasını ve kayıt ettirmesini sağlamam gerek, bunun için web servisi önerdiler.