VESTEL Venüs telefonlar ve eksikleri

serkanavciizmir
02-11-2014, 19:10   |  #1  
serkanavciizmir avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Vestel Venüs Telefonların özellikleri yetersiz belirtilmiş. Telefon alırken aşağıda belirtilen özelliklere dikkat edilmeli.

1- Pil kaç saatte bitiyor(konuşma süresi), kaç saatta şarj oluyor?

 2- Kamera Fdurağı seviyesi ne? Fdurağı fotoğraf netliği için çok önemlidir ve 2.7 den büyükler işe yaramaz. Venüste bu özellik belirsiz. 5-8-13 Mpixsel olması fotoğraf netliğini etkilemez.. Lens, Objektif kalitesi hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım.

3- İnternet bağlantı hızı kaç Mbps? (telefondan interneti rahat kullanmak için 21 Mbps civarı olması gerekir ama belirtilmemiş.Belkide çok yavaştır.)

4- Sar değeri? (sar değeri çok önemlidir. Eğer yüksekse bu telefon 2 yıl içinde sizi kanserden öldürebilir veya aşırı kullanmadan dolayı beyin sinirlerini yakıp geri zekalı bir insan haline dönüştürebilir. Büyük ihtimalle fazla radyasyon yaydığı için sar değeri belirtilmedi.)

5- Pc senkranızasyon veya Pc suite programı varmı? (Bu sadece belirli kesim kullanıcılar için önemlidir)

Burda yazdığım 5 özellikte venüs telefonlarda belli değil. Profosyönel kamerası olan bir telefon istiyorsanız bu telefonu tavsiye etmem.

Son Düzenleme: serkanavciizmir ~ 18 Kasım 2014 20:15
Selçuk İslamoğlu
03-11-2014, 03:29   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Hepsi güzel sorular. Gerçi HSPDA destekliyorsa, bu 3. sorunu yanıtlar.

mehmet_93
14-11-2014, 18:01   |  #3  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010
Alıntı: serkanavciizmir  
Venüs telefonlar geri toplanıyormuş. Üretim hatası var. Çağrı almak ve göndermekte sorun çıkarıyormuş. Kısacası dünyanın görebileceği en dandik telefon..
 

Bence bu yorumda dünyanın en dandik yorumu.

Amacım karşılıklı hakaret değil fakat bu güne kadar yabancı üretim telefonların ülkemiz ekonomisini sömürmesini gözledik. Bence vestelin hamlesi bu güzel bir gelişmeydi. Sorularınız daha saçma bence çünkü günümüzde adı duyulmuş ithalatcı ve satıcı firmalar (Vatan-bimeks-teknosa-samsung-turkcel-avea-vodafona) da sattığı telefonların hiç birinin tanıtımında sizin sorduğunuz özellikleri cevaplamıyor. Örneğin sar değerini hiç bir firmanın reklamında göremezsin(Eksta araştırmalar yaparak bulursun). Hatta f durağını kendiniz dediniz öğrenmenin bi yolu varmı diye.Kamerasıyla ünlenmiş bir telefon değilse f durağını falan öğrenmek çok zor. Yani bu durum diğer telefonlar içinde aynı. Şarrj süresi eğer iyiyse belirtiliyo kötüyse sessiz kalınıyor.Bağlantı hızı konusundada bi şey bilmediginiz ortada 21 Mbps olmayınca yavaş kalıyor diyonda 21 Mbps i hangi şebeke sağlayabiliyor ???? (21 Mbps  dediğin 2.1 MB / saniye demek oluyo)  O hız testlerinde falan gösterilenler en uç değerler onları gerçek hayatta görmek pek mümkün olmuyo. Ayrıca tükiyedeki internet kullanıcılarının çoğu 8mbps kullanırken sen telde 21 beklemen ayrı bi saçmalık.  

Yani vesteli kötülemek yerine bizi yabancı sermayenin elinden kurataracak bi çıkış kapısını kaybettiğimiz için üzülmeliyiz bence. Ha eğer ben yabancıdan telefonumu alır rahatıma bakarım beni ilgilendirmez diyorsanız burda vesteli kötülemenizede gerek yok yani. Bence böyle bi eleştiri yaparken vestelin türk firması olmasından dolayı üzülmemiz gerekir. Saygılar.(Ek:Toplatılmasına dair bi haberde gözüme çarpmadı nerenizden uydurdunuz ondanda şüpheliyim :)

Son Düzenleme: mehmet_93 ~ 14 Kasım 2014 18:18
serkanavciizmir
16-11-2014, 15:42   |  #4  
serkanavciizmir avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Yerli malı düşüncelerinize katılıyorum. Ama keşke yerli ama kaliteli kusursuz mal üretsek. Eleştiriyorsak doğruya rekabete yönlendirmek, halkı kazıklanmaktan kurtarmak için..

Son Düzenleme: serkanavciizmir ~ 18 Kasım 2014 20:05
serkanavciizmir bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
kordonboylu
14-04-2015, 11:53   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Telefondaki teknolojik özellikleri kullanan birisi değilim dolayısı ile temel özellikler bana yetiyor.yerli olsun ozelliksiz osun dedim ama etraftakibana muhalefet eden insanları haklı çıkartacak kadar kötü çıktı.gecen yurt dısında iken yanında fotograf makinasi taşıyan bir tek ben vardım herkes cep telefonunu kullandşa ben utanarakfotograf makinasını.olmadik yerde donmasi cabası bunu yurtdışında da yaptı.dedigim gibi diğerözelliklerini bilmem.ama firmanın ilgisizliği cabası.zaten hemen fiyat indirimine gitmeleri de telefonun yersizliginin gostergesi