Video dosyası düzenleme

cello_TR
24-03-2006, 20:35   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

ProvDVB den uydudan naklen yayın alırken kaydettiğim bir diziyi DVD ye aktarmak istiyorum.Ancak arada çıkan reklamlarda kayıtı durdurup tekrar başlayınca ayrı dosyalar halinde kayıt ediyor.Bu da parça parça seyretmeyi gerektiriyor ki pek sıkıcı! Kayıttan çıkmasam reklamlarla beraber 5 GB'tı geçiyor. Tek parça olsun diye reklamla kayıt ettim. Şimdi bu reklamları dosyayı bozmadan bölmeden çıkartabilir miyim? Dosya *.mpg olarak kayıtlı. Ve ya bu formatı daha az yer tutan (4,5 GB) başka hangi formata nası çevirmeliyim?

MONTANAX
04-05-2006, 16:11   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

http://www.aone-media.com/ultra_videoconverter.exe
Bu linkteki programı yükle, çok kolay ve kaliteli bir program.
Bu program sayesinde kaydettiğin video'nun istediğin bölümlerini kesebilir(split) veya birleştirebilirsin(join).Ayrıca mpeg olan video'nu (eğer codec'ler yüklenmiş ve sorunusuz ise) istediğin formata (divx,xvid,avi vs.) çevirebilirsin.
DVD'ye kayıt konusuna gelince;
DVD player'da izlemek için çekmek istiyorsan, video'yu convert yapmana gerek yok.Nero'yu kullanarak DVD diski oluşturabilirsin.
Yedekleme amacıyla çekmek istiyorsan önce convert yapmanda fayda var.Yazım işlemi için extra bişe yapmana gerek yok.Normal yazım işlemi.Convert yaptıktan sonra boyut küçüleceğinden cd'ye bile sığabilir.