Vioguard: Bu klavye kendini temizleyebiliyor

CHIP Online
16-03-2009, 14:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Klavyenizin çok fazla kirlenmesinden sıkıldınız mı? O zaman bu çok özel klavye tam size göre...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Viog ... ebiliyor_11512.html

Resimlerle: Klavye tasarımında yaratıcı fikirler

Hepimiz klavyede bulunan mikrop sayısının tuvaletlerdekinden bile daha fazla olduğu söylentisini duymuşuzdur. Ancak bu güne kadar aklımıza klavyelerimizi sık sık silmek veya bilgisayardan kaktıktan sonra ellerimizi yıkamak dışında bir çözüm de gelmemiştir. Çok yakına bir alternatifimiz daha olacak. Vioguard, özellikle hijyenin çok önemli olduğu yerlerde kullanılmak üzere yeni bir klavye piyasaya sürüyor.

Vioguard, kullanılmadığında klavyeyi kendi özel kutusunda tutuyor. Bu kutu içerisinde klavye aynı zamanda mor ötesi ışın ile temizleniyor. Özel hareket sensörü ile kullanıcıyı algılayarak açılan klavye, bir süre kullanılmadığında veya bir tuşa basılarak kutusuna geri yerleştirilebiliyor ve sterilizasyon yeniden başlıyor. Sterilizasyon işlemi en fazla 10 sn sürüyor. Klavyeyi görsel olarak diğerlerinden ayıran en büyük özellik ise tuşların daha fazla mor ötesi ışın alabilmesi için düz olarak tasarlanmış olması. Öncelikli olarak hastanelere satılması planlanan bu klavyeler haziran ayından itibaren satışa çıkacak.

Tüm konu: Vioguard: Bu klavye kendini temizleyebiliyor

Resimlerle: Klavye tasarımında yaratıcı fikirler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce herkesin ulaşabildiği bilgisayarlarda hijyen açısından bir rahatsızlık yaşanıyor mu?

Fattur
18-03-2009, 18:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Elbetteki.İnternet cafe lerdeki klavyelere kim bilir kimler elliyor.WC den çıkıp ellerini yıkamayanlar mı dersiniz artık aklınıza ne gelirse..