Virüs programı sistem dosyalarını siliyor

orenor
15-02-2009, 23:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Ben mi bir yerde hata yapıyorum, bilmiyorum ama kurduğum virüs programları direkt sistem dosyalarını tarıyor ve onları virüs kabul edip siliyor.

Avira Antivür kurdum, birçok programın exe. dosyasını sildi,  onları kullanılamaz hale getirdi. Prince of Percia oyununun da setup.exe'sini sildi, oyunu yeniden kurma şansımı yitirdim.

Bilgisayarıma yeni format çektim. Elimde bir bilgisayar dergisinin verdiği güvenlik cd'si vardı. Oradan tam sürüm virüs programı olarak AVG free yi yükledim. Direkt sistem dosyalarına saldırdı, denetim masasına falan ulaşamaz oldum. Avg'yi sildim sonra.

Bitdefender'ı kurdum, güzel bir virüs programı ama tam sürüm değildi ve daha bir ay dolmadan, süresi doldu diye kendini iptal etti.

Kaspersky'i kurdum, program açılmadı bile.

Adam gibi bir antivürüs programı arıyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Serial olan, uzun bir süre kullanabileceğim, sistem dosyalarına, exe'lere saldırmayacak tam sürüm bir program indirme adrese varsa lütfen özelden bana mesaj atarak bildirin...

Güvenlik konusunda yardımlarınızı istiyorum...

piRe_
15-02-2009, 23:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Burada bahsettim.

Metal_Milita
15-02-2009, 23:58   |  #3  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,011 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

öncelikle bir virüs programı exe lere saldırıyorsa muhtemel virüslüdür ama Avira bunu virüs olmasada yapıyor bende tanık oldum buna Kaspersky önerim olacak ama yüklenecek makinenini temiz olması gerek log lar vb dosyalardan temizlenmesi lazım kurulmuyorsa pc nde bunu engelleyen bir virüs vardır mutlaka. sistemi temiz baştan kurarak virüs programınıda ilk iş olarak kurarsan bir sorun çıkacağını zannetmem

zxsel
16-02-2009, 00:43   |  #4  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
903 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

not avirayı kotulemeyın dostlar  ben antıvıruslerın ıcınde en ıyı calıstıgına ınanan bırıyım hıcbır sorun yasamıyorum  pc dort dotluk calsııyor avıra   nod32  bunlar ıyı hemde pcyıde kasmaz  dıgerlerı pek ıs gormuyor senlerdır denmedıgım kalmadı  ...bızım neden sıtem dosyalarını sılmıyor   sacma bence oyle olsaydı  vırus programcıları bun  satmaz yada  dovlanda ızın vermezdı senın sorunun  pc nde ne kullanıyorsan  onlar vıruslu dosya demek pcnde heryerde vırus var bence komle  bıostan alttan hdd yı bıcımlendırpte at formatını not  bırde oyunları n cracklıyorsan vırus programları  cracklerı vırus olarak gorur...

ziyaaa
16-02-2009, 02:23   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
309 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

kis 2009 yükle calıştır o sorununu cözmezse format atmak zorundasın sanırım.O dosyalara virüs bulaşmış avira free exe dosyalarını sildirir bende kullandım  acılışta service.exe dosyasını silip duruyordu hata oluyordu yani tek başına avira free koruma yapamıyor ücretli bir virüs programı kur bence.

Mustafa Can
16-02-2009, 14:39   |  #6  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

en iyisi Kaspersky
ama en iyi Free anivirüs Avira

linda
16-02-2009, 21:19   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
387 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

:). sanırım bilgisayarınıza virus proğramınızı yeni kurdunuz. bu sebepten de aradaki dönemde yada iyi korunamayan dönemde pc niz viruslerin işgaline uğramış. nerdeyse bütün proğramların exe leri değişmiş. size tavsiyem . işe yarayacak belgelerinizi alın. tam format atın ve yeniden kurun. en azından explorer.exe dosyası da viruslu olarak görünüyorsa format kaçınılmaz görünüyor. arkadaşların tecrübelerini de öğrenmek lazım...

erdem barış
16-02-2009, 21:28   |  #8  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

kaspersky internet security 2009 yükle kesinlikle memnun kalırsın sistem dosyalarını silme gibi bi durum kasperskyda yok 8 aydır format atmıyorum tık yok makinede arkadaşlar flash disk getiriyo bi takıyoz ağzına kadar virüs dolu hemen siliyo atıyo hepsini. sürekli internet sitelerinde geziyorum internet güvenliği de sağlayan bu sürüm hemen zararlı siteyi engelliyo avira ücretsiz olduğu için fazla gelişemiyor kasperskyı trial reset yaparak ücretsiz olarak kullanabilirsin aramızda kalsın demiyeceğim elini sallasan kaspersky veren forum sitesine rastlarsın dediğim gibi bak bi.

orenor
17-02-2009, 00:12   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Virüs programının exe.leri silmesinden daha büyük sorunlarla karşılaştım son bir günde.

Bu başlığı açtığımda yeni format atmıştım ve AVG wordpad'i notepad'i silmiş, denetim masasına ulaşamaz olmuştum.

Dayanamadım yeniden format çektim. Ama daha bilgisayara programlarını bile doğru dürüst kuramadan, sistem kilitlenmeye başladı. Sürekli resetlemek zorunda kaldım.

Yapacak tek şey, yeniden formattı. Her formatta farklı xp cdleri kullandığımı da belirteyim. İkisini internetten indirmiştim, diğeri ben de vardı.

Yeniden format attım. Başlangıçta her şey güzeldi. Ama yeniden takılmalar baş gösterdi. Resimler açılmıyor, küçük resimleri göster gibi özellikler işlemiyordu. Tabii ben bu arada kafayı yemeye yüz tutmuştum.

Şunu da belirteyim. Bilgisayarı yeni aldım. Lenovo N500 laptop. Aldıktan sonra linux ve xp kurdum. Yani alır almaz birkaç format yedi bilgisayar. Xp'yi kurduktan sonra biraz virüs yedi. Rising Antivirüs'ü kurmuştum her ne haltsa. Bir sürü virüs bulaştı. Sonra bitdefender ile bilgisayarı biraz kendine getirsem de, formatlar peş peşe geldi. Şu ana vardım.

Şimdi Vista'ya geri döndüm. Ama sanki Vista da gereğinden ağır çalıyor gibi. İşlmeci yüzde seksenle, yüzde yüz arasında gidip geliyor.

Bilgisayarda bir problem var o halde. Sizce durum ne?

linda
17-02-2009, 00:59   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
387 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

arkadaşlar virus proğramlarının exe dosyalarını sildiği nerde görülmüş. sorun bu dosyalara sanırım trajan bulaşmış. online olarak sistemi taratalım göreceğiz ki arkadaşımızın virus proğramının sildiğini söylediği dosyalara viruslü görülecektir.
link veriyorum deneyebilirsiniz. sonucu ben de merak ediyorum.









asimilis
10-08-2009, 14:10   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

virüsle alakası yok sistem dosyalarına saldırmasının bende de oldu süreklide oluyor, normal çalışırken hiçbir sorun yokken elektrik gitti aniden elektrik gelince açtım makineyi bütün herşeye virüs diyor, virüs programlarının saçmaığı başka bir şey değil...

black_flood
10-08-2009, 14:31   |  #12  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bazen antivirüsler aldıkları güncellemelerdeki hatalar nedeni ile yapabiliyor ama bazende siz zannede durun sitem temiz cillop gibi diye makina açıkken aktif değildir kendini gizliyordur ve sistemin en zayıf anını beklemektedir aktif olabilmek için. bu zayıf nezaman diyen olabilir tabiki sistemin yeniden başlaması esnası. ben daha saydığınız antivirüslerden hoş geldiniz yazısı gözükmesi ile aktif olupta zayıflıkları dolduranına rastlamadım. sizin beklediğiniz o 3 - 5 sn aralıkta o virüsler aktif olup çok hızlı şekilde kendini kopyalayıp çoğaltabilmektedir ki zaten masa üstüne geçtiğinde orada bi 5 sn bekliyor antivirüsün aktif olmasını sistem. yani herşey olabilir

A_Jerusalem_N
21-11-2009, 00:48   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Sisteminiz Düşükse: Eset Nod32
Sisteminiz Yüksekse:Kaspersky,Norton
bence.