Virüs Sorunu

SelcukOZKAYA
23-12-2014, 19:01   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2014

Arkadaşlar laptoba virüs bulaştı ve flah bellek, harici hdd falan takıncada onlara geçiyor bu yüzden dosyalarımı alıp bilgisayara format atamıyorum. virüs normal klasörlerin yanında aynı dosyanın gizlisini olusturuyor ordan girmem gerekiyor gerçek dosyadan girersem yeni pencere açıyor bazense laptop donup kalıyor. Oyundayken masa üstüne atıyor, mozillada yeni pencere açılıyor 1sn sonra kayboluyor. Laptop (MSİ GE60) aşırı bir şekilde yavaşladı. Dosyalarımı hariciye atıp format atmak istiyorum ama dediğim gibi hariciyede geçiyor ve dosyaları almamın hiçbir anlamı olmuyor. önemli dosyalarım var( resimler ve autocad çizimleri) gerisi zaten önemli değil. Ben hariciye virüsü almadan dosyalarımı nasıl atarım ?

Sistem Bilgilerim
mehmet_93
23-12-2014, 20:49   |  #2  
mehmet_93 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 97
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Öncelikle virüs hala aktif olduğundan işlemlerden virüsü bulup işlemini sonlandırın (bulamazsanız resim atın ben belirteyim hangisi olduğunu) sonra başlat  a msconfig yazıp çıkan kısımda başlatmaya gelip herşeyi tickini kaldırıp uygula deyin.Avira free gibi bir anti yükleyin Pc yi yeniden başlatın virüs durmuş olacaktır. klasör falan açınca anti virüslü içeriği silecektir. Formatsızda kurtulmuş oalcaksınız.(Önemli dosyalarınızın klasörü silinmiş falan olursa ve kısayol gittiginden erişemezseniz winrar kurup üst dizini arşive ekleyin arşivin içinde klasörleriniz görünecektir.)(Dosyaları aktarmak için de direk linux live cd veya antivirslerin live cd sini kullanabilirsiniz)

Son Düzenleme: mehmet_93 ~ 23 Aralık 2014 21:03
AtAvratSilah
01-01-2015, 13:41   |  #3  
AtAvratSilah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
198 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2014

Buradan dosyayı indir sonra usb belleğe kurulumu yap devamında usb bellekten çalışan bir Linux sürümüne sahip olmuş olacaksın sonrada bilgisayarı usb den çalıştır Linux ile sistemin açılacak windowsta aktif olan virüsler faal olmayacaktır devamında harici hdd yada usb ye istediğin dosyaları yedekle hepsi bu kadar bundan daha güvenlisi mümkün değil senin içinde bulunduğun durum için söyledim :))