Virüsleri durdurmak için USB'lere "kondom!"

CHIP Online
19-09-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

USB üzerinden bulaşan virüsleri durdurmak için, USB belleklere "kondom" eklediler!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/vir ... e-kondom_42663.html

Resimlerle: "En acayip" 40 USB oyuncağı!

Tanımadığınız PC'lere USB belleğinizi takarken veya şarj olması için akıllı telefonunuzu bağlarken tedirginlik yaşayan sadece siz değilsiniz. USB portlarının virüs saldırılarına en açık noktalar olduğunun herkes farkında. Hatta geçen yıl bir hacker konferansında, USB üzerinden yayılan virüslerin daha da yaygınlaşacağına dair işaretler gelmişti.


Bu tehdide karşı şimdi yeni bir çözüm geliştiriliyor. Çözümün ismi ise biraz ironik: "USB Kondom."


USB kondom, yazılımsal bir çözüm değil. Aksine çok daha güvenli şekilde, donanım bazlı bir çözüm. Bu teknikle, USB bağlantısı yapılırken cihazları kondom modunda koruma altına almak mümkün olacak. Kondom modunda, USB arayüzünde, sadece elektriğin geçtiği ve okuma işlevinin yapıldığı pinler açık olacak. USB üzerine kayıt yapılmasını sağlayan pinler ise işlev dışı olacak.


Bu sayede, sadece şarj işlevine yarayan ve okuma/yazma işlevine de kapalı özel USB kabloları üretilecek. Bu kablolar da, ev dışında akıllı telefonlarını şarj etmek isteyen, arkadşalarının PC'lerine akıllı telefonlarını bağlamak zorunda kalan insanların endişelerini gidermek için yeterli olacak. Son derece basit bir çözüm olan USB kondomun hayata geçirilmesi de çok düşük bir maaliyet gerektirdiği için kısa zamanda yaygınlaşması bekleniyor.

Tüm Konu: Virüsleri durdurmak için USB'lere "kondom!"

Resimlerle: "En acayip" 40 USB oyuncağı!

Kaynak: www.chip.com.tr