Vista 32bit SP1 sorunu

HPQ-User
11-05-2008, 09:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 28
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

 

Goktug sormuş:
Bu sorunu microsoft ve Asus'a da yazdim. cozum bulamadilar.
Attigim maili asagida gorebilirsiniz.

M51SN Notebook sahibiyim. Vista Sp1 kurduktan sonra cevirmeli baglanti sorunu olustugunu Microsoft turkiye’deki arkadaslara ilettim. Konu ile ilgileneceginizi baris bey’den ogrendim. Yardimci olmak adina sizede bilgi vermek istedim
Sp1 kurmadan once Nokia 82 marka telefonumu USB modem ve Bluetooth modem olarak kullanip 3G baglantiyi bilgisayarimda kullaniyordum. Fakat Vista SP1 kurduktan sonra aygit yoneticisinde modemleri gormeme, hatta tani sekmesinde sorgulayip yanit almama ragmen(hic bir cakisma da yok) Yeni baglanti olusturmak istedigimde bilgisayar Modem bagli mi, modem acik mi diye bir hata verip yeni baglanti olusturmama izin vermiyor. Telefon ve dahili modemi gormuyor. Modemin suruculeri sp1 olmadan sorunsuz calisiyordu.

PC suit ile baglanmaya calistigimda da ayni sekilde telefondaki modeme ulasamiyor. Sp1’I kaldirdigimda sorun duzeliyor. Yuklemede hata olabilir diye dusunerek tekrar kurdugumda ise yine ayni sorunla karsilastim.

Vista business kullanan iki farkli arkadasimin bilgisayarlarina SP1 kurdugumuzda ayni sorunun onlarda da olustugunu gordum. Hatta onlarin Samsung marka cep telefonlarini  kendi bilgisayarlarina modem olarak tanittigimizda da basarili olamadik. Donanim yada yazilimsal olarak birseylerin yanlis oldugu ortada fakat cozum uretemez hale geldim. Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Asus M51SN Notebook, T9300 2,5GHZ C2D (PENRY) ISLEMCI, 4GB KINGSTON RAM, 512MB GEFORCE 9500M GS EKRAN KARTI, 250GB SATA HDD, MOTOROLA FAX-MODEM, DAHILI WEBCAM, PARMAKIZI OKUYUCU, DVD-RW, SES KARTI

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; MRSPUTNIK 1, 8, 0, 17 HW; MRA 5.0 (build 02094); .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

uGuR.uK
11-05-2008, 15:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

vistada nokia pc suite ve fonksiyonlarıyla ilgili sorunlar hep vardı zaten bu kişisel degil, hatta bu yüzden sp1 yüklenemiyordu bile ama sp1 ile düzeltilmiş olmalı bu bildigim kadarıyla öteki samsung telefonları bilmiyorum ama, senin yapabilecegin tek şey en güncel yazılım ve sürücüleri kullanmak olur. anakartın bios ve chipset'lerini güncelle ayrıca nokia icinde en son pc suite yazılımını indirip dene(eski yazılımlar calışmıyor bende de öyleydi ama sitesinden 6.89.6 sürümlü pc suite yükleyince sorunsuz herşey yüklenip calıştı).

Selçuk İslamoğlu
11-05-2008, 16:25   |  #3  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Nokia'nın yeni PC Suite'ini kurmanı tavsiye ederim.

mcgoktug
12-05-2008, 06:06   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Arkadaslar sanirim sorumu tam olarak anlatamadim. Sorun PC suit yada suruculerde degil. Zaten suanda kurulu olan surulerin hepsi guncel, pc suit de oyle. benimde aklima ilk gelen surucu sorunu oldu. o yuzden bios a kadar yeniledim. SP1 kuruldugunda dahili modemi tanittiginiz halde bilgisayarda cevirmeli baglanti olusturamiyor. Yani hic bir sekilde dahili- harici modemi calistiramiyor. Sistemde goruyor. Test edince yanit veriyor. ama yeni baglanti olustur diyince yok. ben bunu anlatmaya calistim. benim disimda 3 bilgisayarda daha denedim onlardada ayni sorun oldu. yani benim bilisayarima ozel bir sorun degil.

mcgoktug
12-05-2008, 08:38   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Ek olarak:
XP sp2 uzerine SP3 kuruldugu zman benzer bir sorun ortaya cikiyor. Cevirmeli baglanti olusturulabiliyor fakat numara cevirmeye basildiginda hata veriyor ve ceviremiyor. bunuda 3 farkli bilgisayarda gordum. Birde Remote desktop Connection has expired oldu lutfen yenisini indirin diyor. Kullanan arkadaslar bunlara dikkat etsinler.

uGuR.uK
12-05-2008, 13:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

sende bi nazar var galiba başka bişi gelmio aklıma herşeyi güncelledigin halde calışmıosa, cünkü böyle sorunlar vardı eski sürümlerde ki sp1'in yüklenmesini bile engelliyodu ama son sürümde yok ben kullanıyorum(vista sp1, nokia pc suite) ve tüm sürücüler modem portları vs. sapasaglam işlevlerini görüyor. ama sen bide Microsoft ve Nokia müşteri hizmetiyle bi görüş, durumu ve tüm yaptıklarını bildir ve sor ne yapmalıyım artık diye...

mcgoktug
13-05-2008, 06:06   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

En basinda yazdigim gibi, zaten ulasabilecegim herkese ulastim. mircrosoft turkiyeden 3 farkli kisi ile gorustum. Driver sorunudur diyebildiler sadece. Hadi bana nazar degdi diyelim. Diger arkadaslarin bilgiyarlarina ne demeli? Bi yerde bi yanlislik var ama ben cozemedim :)

uGuR.uK
13-05-2008, 12:41   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
mcgoktug
En basinda yazdigim gibi, zaten ulasabilecegim herkese ulastim. mircrosoft turkiyeden 3 farkli kisi ile gorustum. Driver sorunudur diyebildiler sadece. Hadi bana nazar degdi diyelim. Diger arkadaslarin bilgiyarlarina ne demeli? Bi yerde bi yanlislik var ama ben cozemedim :)
baba bide önce güzel bi banyo yapın sorada bi abdest alıp deneyin baska bisi gelmiyor aklımaGülümseme

mcgoktug
13-05-2008, 14:06   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

onuda yaptim desem abes olmaz herhalde Dil çıkarıyor
zaten ugrasmiyorum artik. Burda eski bilgi islemcimize soyledim bana Vista 64-bit verecek. onu kurup deneyecegim. 15-20 gun sorun yasamazsam Turkiye'den siparis edip orjinal 64bit vista'ya gecis yapacagim. 4gb ram var 3 olarak kullaniyorum. Tum 64bit driverlarim, yazilimlarim hazir. bakalim sonuc ne olacak.

Son Düzenleme: mcgoktug ~ 13 Mayıs 2008 14:10
uGuR.uK
13-05-2008, 21:55   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

vista 32bit sp1 ile tam 4gb desteği sunuyor zaten, sadece onun icin alcaksan 64bit alma, onun yazılım destegide pek fazla degil zaten. yüklersin SP1'i 4GB'ın tamamını görürGöz kırpma

mcgoktug
14-05-2008, 06:15   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

sanirim bu konuda bi bilgi eksikligin var. bende cok arastirdim. Vista sp1 kuruldugu zaman ancak sistem ozelliklerinde 4gb yazmasini sagliyor. Donanim olarak baktiginda, fiziksel bellek max 3gb olarak goruluyor. bilgisayar istesede goremiyor. cunku 32bit isletim sistemlerinin max destegi o kadar. vista 64bit ise cok daha fazlasini sunuyor. Sitesine girip bakabilirsin. Bu konuda cok fazla arastirma yaptim. Benchmark programlari ve task managerda zaten fiziksel bellek olarak 3'ten fazla goremeyince sadece 4gb olarak kandirildigini anliyorsun. Ben laptopu aldigim gun degistirdim ramlari. 2 az geldi 4 yaptim ve yaparken boyle olacagini zaten biliyordum. arkadasim dvdyi dun aksam verdi. bu aksam once ghost alip sonrada 64bit vista kuracagim. bakalim sonuc nasil olacak?

uGuR.uK
14-05-2008, 16:44   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
mcgoktug
sanirim bu konuda bi bilgi eksikligin var...
benim bi bilgi eksikligim yok, normal 32bit vista(ki sade vista degil onceki işletim sistemleride) 4GB'ı görmez tamam ama SP1 ile vista 32bit'te 4gb'ı tam olarak görüyor ve kullanımı saglıyor sende ayrı bi problem olabilir ben kullanıyorum 4gb ram nerden bakarsan bakta 4gb'ı tam kullanmakta sistem. ama sen bilirsin yüklersen yükle 64bit...

VOY
14-05-2008, 16:46   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
922 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008
Selçuk İslamoğlu
Nokia'nın yeni PC Suite'ini kurmanı tavsiye ederim.
katılıyorum bir çok yerde öneriliyor.
iyi günler, kolay gelsin...

emre__
14-05-2008, 16:54   |  #14  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

arkadaşım sony kullan hayatını yaşa millattan önceki yazılım sürümü war modem olarak kurdum sp1 li vistaya çatır çutur çalıştırıyo bence nokia cılar bi işten anladığı yok ben gibi nokia cıda sonyericsson cu oldu sony kullanınca gerisi yavan geliyor :)

mcgoktug
15-05-2008, 05:54   |  #15  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

64bit sp1'li Vista ENTERPRISE kurdum. Hic sorunsuz calisiyor. Bilgisayarla gelen driver cd'sinde tum 64 suruculer ve yazilimlar vardi, sorunsuz kurdum. 3gun boyunca denemelerim surecek. Bu arada sp1'li olmasina ragmen modemim ve telefonum bu surumde sorunsuz calisti. bilgilerinize...

Son Düzenleme: mcgoktug ~ 15 Mayıs 2008 06:39