Vista Capable

mehmetix51
14-12-2008, 15:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım.2006(yada 2007 tam hatırlamıyorum) yılında almış olduğum Hp laptopta Windows xp simgesi var ancak altında Windows Vista Capable yazıyor.( http://cruzdiego.files.wordpress ... svistacapable20.jpg )Ben bu bilgisayarı aldığımda Vistanın çıkmasına yaklaşık 20 gün vardı ancak çok acil bilgisayar gerekti.Aldığım kişiye Vista Capable ile ilgili sorduğumda bana ya yanında cdsi verilmiştir Vistanın (ama verilmedi hiçbir cd)yada bilgisayarın içinde yüklüdür demişti.Bilgisayarım çok yavaşladı bende Vistaya geçmeyi düşünüyorum ama bir gerekliliğim yok.Sizce içinde yüklüyse nerededir?Ben forumda bir arkadaşın yazısından çok etkilendim(O arkadaş hard diskine hem xp hem vista yüklemiş ayırarak haa bu arada bilgisayarın içinden çıkan kağıtta sisteminiz cd kullanmadan geri yüklenebilir diyor yani hiç cd yok ama bilgisayarı aldığımda C: ve D: ayrıydı.)Acaba öyle nasıl yapabilirim??

Şimdiden Saolun...Gülümseme

Banned
14-12-2008, 15:58   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

a.)Vista Capable yazması yanında vistanın verildiğini değil vistayı desteklediğini gösterir.

b.)''Windows xp simgesi var ancak altında Windows Vista Capable'' bu ibarede zaten işletim sisteminin xp olduğunu ancak kurmanız durumunda vistayıda çalıştırabileceğini gösterir.

c.)Sisteminizde hiçbir şekilde vista yüklü değildir.

d.) Microsoft 20 ekim 2006 tarihinden sonra xp sistemli PC alanlara vistaya daha az ücretle sahip olma (vistaya yükseltme)imkanı sunmuştu. Ancak bu 20 mart 2007 tarihine kadar geçerliydi. Bende microsoftun bu uygulamasından faydalanarak almış olduğum HP masaüstü sisteme 100 ytl(kargo dahil) ücret ödeyerek vista home bazic almıştım.Ne yazıkki o şansı kaçırmışsınız.

e.) Hp hiçbir şekilde xp, vista veya sürücü cd/dvd si vermemekte bilakis sistemde recovery kısmı bulundurmaktadır (d diski). Aldığınızdan bu tarafa hiç format atmadıysanız; Başlat tüm programlar PC Help TOOLS kısmında recovery dvd oluştur seçeneği ile recovery dvd yi oluşrturmanız gerekmektedir.Ayrıca kurtarma araçları cd si oluştur seçeneği ile kurtarma araç cd side oluşturmalısnız.

f.) İster sistem açılışında (Hp logolu mavi ekranda)F10 tuşuna basarak isterseniz oluşturacağınız recovery dvd yi boot ederek açılacak uyarı penceresinde standart sistem kurtama için B tam sistem kurtarması için K tuşuna basarak otomatik format (recovery) yapılmasını sağlayabilirsiniz. K seçeneğinde sonradan yüklenen tüm dosyalar silinecektir,bu nedenle dosyalarınızın mutlaka yedeğini harici medyaya almalısınız.

g.) Vista işletim sistemini nasıl temin edersiniz bilmem ancak recovery işlemiyle sistem kurtarma yada format attıktan sonra kurtarma araşları cd sini boot edip çıkacak olan seçeneklerden yeni bölüm oluştur seçeneği ile c diskinizden ayıracağınız alanla yeni bölüm oluşturabilirsiniz. Vista dvd sini takıp oluşturduğunuz bu bölüme kurulum yaptığınızda dual boot ayarı otomatik yapılarak açılışta istediğiniz sistemi seçeceğiniz menü gelecektir.

Son Düzenleme: khramn ~ 14 Aralık 2008 16:02
mehmetix51
14-12-2008, 19:32   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

çok saol arkadaşım sorunumu çzdüm süpersin !!!