vista'da xp formatı - karışık bişey oldu

madeye
27-10-2008, 21:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

merhaba. bende en başta vista yüklü idi ama sonra format atıp xp kurdurdum (ben yapmadım:). ama xp bi nedenden dolayı bozuldu ve bidaha açılmadı. ben de vista cd sinden vistayı D: sürücüsüne tekrar kurdum.
      bilgisayarımda şu anda 2 tane windows var ( xp C'de, vista D'de, bide E var ama o boş :D). xp hiç çalışmıyor, yani açılmıyor. benim sorunum ise C:ye format atmak ve XPyi kaldırmak. bu arada E sürücüme bi zarar da gelmesin istiyorum, içindekiler lazım. bana bi yol gösterin. vista üzerinden bunu nası yapabilirim?

şimdiye kadar araştırdığım forumlardan bikaç çözüm yolu gördüm:
*** bilgisayarım'a girip, XPnin olduğu sürücüyü biçimlendir demeyin, olmuyor.
*** ve ayrıca, XPyi açamadığım için ordan da çözüm önermezseniz sevinirim.

Banned
27-10-2008, 22:03   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Disk yönetimine girip öncelikle xp nin olduğu diski sağ tıklayıp silip yeni bölüm oluşturun.Direk biçimlendirmeye izin vermeyecektir ancak disk yönetiminden silip yeni bölüm oluşturmakta sorun yaşamayacaksınızdır.Xp nin başlangıç kaydınıda silmek için easybcd programını indirip kurup,add remove  enteries seçneğinden xp yi seçip removeyi tıklayıp, save ile kayıt işlemini tamamlayarak xp den tamamen kurtulabilirsiniz.Bu işlemlerin vistanın olduğu diskinize ve e diskinize hiçbir zararı olmaz.Sadece xp nin olduğu diskin içindeki verileri silersiniz.

Olurya hiç zannetmeme ragmen bu şekilde sorun çözülmezse;
a.) Xp nin olduğu diskte olmasına ragmen vistadada çalışan bir yazılım vardır. (güvenli modda diski silmeyi deneyin)
b.) Xp nin olduğu diskte yönetici haklarınız kısıtlıdır.(Diski sağ tıklayıp özellikler- güvenlik sekmesinden kullanıcı hesabınızı admin olarak tüm işlemlerde yetkili olarak atayıp bunun tüm alt klasör ve dosyalarada geçerli olmasını seçerek yapılandırın.

madeye
27-10-2008, 22:18   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

cevabınız için çok teşekkür ederim. ama disk yönetiminden de olmadı. disk yönetiminden "birim sil" dedim ama bana "windows, bu disk üzerindeki etkin sistem bölümünü silemez" dedi fakat windows haricindeki tüm dosyaların içini temizledi.

verdiğiniz alternatifin a) şıkkından bişey anlamadım, b) şıkkını ise yapınca ne olacak, ne yapmam gerek?

system_32
28-10-2008, 00:10   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

bütün yedeklerinizi E sürücüsüne atıp vista dvd si ile c ve d yi biçimlendirip c sürücüsüne temiz bir vista kurabilirsiniz. ama vista yı silmeden sadece xp yi silmek için;
önce easybcd gibi bir programla açılış ekranını onarmalısınız daha sonra  bilgisayarım-sağ tık-yönet-disk yönetiminden xp yüklü sürücüyü silerek olması gerekiyor.
Ben daha önceden vista ve pardus kurulu bilgisayardan bu şekilde pardusu kaldırmıştım ama d sürücüsünde vista c de xp varken aynı şekilde olurmu tam bilemiyorum... Kolay gelsin

Semih Özyurt
28-10-2008, 00:12   |  #5  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

dostum şimdi bildigim kadarıyla anlatiyim sana anladıgım kadarıyla xpyi silicen sorum vistayı kurarken xp kurulu bölümü silip niye vista kurmayı denemedin neyse sen şimdi c deki ve d deki onemli dosyalarını e ye at daha sonradan c ye ve d ye 2 sininide sil biçimlendir cdyle daha sonradan c ye windows kur

SusquN
28-10-2008, 00:40   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

E yi yedekleyim kökten format atman en güzeli