Vista'dan kalan tek yadigar: Aero!

CHIP Online
09-02-2014, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows Vista'nın belki de tek beğenilen özelliği, Update 1 ile Windows 8.1'e dönüyor olabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/vis ... gar-aero_45280.html

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Windows Vista ile hayatımıza giren ender güzel özelliklerden biri, herhalde Aero arabirimiydi. Ancak Microsoft, Vista'dan o kadar bıkmış olmalı ki, Windows 8'de bu arabirimi bile ortadan kaldırmayı seçmişti.


Geçtiğimiz günlerde internete düşen Windows 8.1 – Update 1 yapısında ise, ilginç bir sürprizin gizli olduğu ortaya çıktı. Basit bir Kayıd Defteri ayarıyla, Aero Windows 8.1'e geri dönebiliyor.


Kayıt Defteri'nde  "KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows" anahtarını açıp "yeni Anahtar" seçeneğine tıkladığınızda, yaratılan yeni anahtara DWM adını vermeniz gerekiyor. Burada bir de Dword oluşturup adını "HideBlur" koymanız ve değerini de "1" olarak belirlemeniz yeterli.


Ancak baştan uyaralım; Kayıt Defteri ile oynamak ve yanlış bir iş yapmak, Windows'unuzun kullanılamaz hale gelmesine yol açabilir. Bu küçük ayarı sadece çok cesursanız denemenizi öneririz. Gerçi sızan ve kaynağı bile belli olmayan bir Update 1 dosyasını kurduysanız, zaten yeterince cesursunuz demektir.


Bir de hatırlatma: Windows 8 ve 8.1'in sızan erken sürümlerinde de bu ayar yapılabiliyordu. Ancak yayınlanan kararlı sürümlerde ortadan kaybolmuştu. Yani sızan yapıda bu ayarı görünce, "Aero kesin geri dönüyor" diye de düşünmeyin. Bizden söylemesi...

Tüm Konu: Vista'dan kalan tek yadigar: Aero!

Resimlerle: Windows 8.1'in gizli kalan 20 yeniliği!

Kaynak: www.chip.com.tr