Vista Hakkında Yardım !

kory
10-04-2007, 22:45   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

Umarım benzer bir konu açmamışımdır ama Vista hakkında bir çok sorum var ve bunları dergilerde yada forumlarda tam olarak merak ettiklerimi bulamadım. P5B anakart, Core2 DUO işlemci, 7900gs ekran kartı ve 2 gb ram 2 tane de sata hdd li bir sisteme
1. Orjinal xp home var internetten indirimli alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim vistanın dosya boyutu ne kadar.
2.vista yı int. alırsam bir dvd ye kaydedebilir miyim?
3. bilgisayarı profosyenel amaçlı kullanmıyorum, çok fazla oyun ve dvd izlerim. 32 bit yada 64 bit versiyonlardan hangisini almalıyım. 32 bit alsam daha sonra 64 bit e yükseltilir mi?
4.Bütün oyunlarımı 2. HDD ye yükledim. C sürücüsüne formatlayıp (xp yi silip temiz bir kurulum istiyorum) vista yı kursam D sürücüsündeki oyunlara ne olur nasıl davranır :)
şimdilik orularım bunlar yardımcı olusanız sevinirim.

Kapalı Hesap (53751)
11-04-2007, 14:34   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

hepsinin değil ama bir iki sorunun cevabını biliyorum vistanın boyutu 2.5 gb bildiğim tek indirim büyük mağazalarda isim vermeyeyim home premium sürümünün akademik yükseltme  (öğrenci ve öğretmenler için) 64$ olduğu bence internetten satın alınca belki indirmeyip kargoyla alıyorsundur 32 ve 64 bit arasıdaki farkı hiç bilmiyorum xp yi tamamen kaldırırsan vista oyunlarını tanımaz d yide biçimlendirmek zounda kalırsın

forzaonder
11-04-2007, 14:37   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Arkadaşım merhaba. Öncelikle ismim Önder. Vista Business Lisanslı versiyonunu kullanıyorum. MSDN e-Academy ekibindeyim,bize vermiş oldukları hesaptan Vistayı indirdim ve DVD'ye kaydettim sorunsuz bi şekilde. Yani 1. sorunun cevabı bu.Hiçbir sorun olmadan Microsoft'un sitesinden alışveriş yapıp DVD'ye kaydedebilirsin.

2.sorularına gelince. Benim de daha önceden sistemimde XP Pro yüklüydü, oyunlarımın tümü 2.hdd'de aynen. Yalnız Vista kurduktan sonra oyunlara ulaşamadım. PES6 da sorunsuz çalıştı bi tek, digerlerini (ör. NBA 07, NFS Carbon ) yeniden yüklemek zorunda kaldım. Fakat şöyle bi sorun var ki bunu ben de henüz çözebilmiş değilim. Oyunlarda hata veriyo Vista'da. Mesela NBA 07 açtığımda oyuna girerken hiç bir sorun yok, oynarken de bi sorun yok, fakat maç bittiğinde NBA Season menuüye ya da Ana meyüne dönmesi gerekirken, hata veriyo ve Windows'a atıyo. "NBA 07 has stopped working" Close program tarzında bi hata veriyo. Bu sorunların neden kaynaklandığını bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Ekran kartı driver updateleri yapılı ve DirectX enson versiyon yüklü.Uyumluluktan Win XP yi seçip çalıştırdım yine aynı hatayı verdi.Yardımcı olursanız sevinirim.

Vista'dan memnun değilim. Arayüz olarak süper, çok kullanışlı, ama bilgisayarı oyun oynayamadan, bazı programları çalıştıramadan kullandıktan sonra ne anlamı kalıyo arayüzün? Öyle degil mi? Yani Vista'yı adam akıllı güncellemelerini beklemeliyiz, Microsoft'un kablosuz klavye mouse seti ni bile taktığımda tanımadı, driverlarını update edemedi.Bu nasıl iş? Adamlar kendi ürettikleri cihazların driver updatelerini bile yapmadan Vista'yı çıkardılar piyasaya. Mac işletim sistemlerinde böyle bi sorun hiç olmuyo, Apple ın hangi ürününü takarsanız takın kendisi herşeyi otomatik olarak tanıyo ve güncelliyo. Ama maalesef yine muhtacız ve kullanıyoruz Vista'yı.  Çünkü öyle bişey ki, Vista'yı gördükten sonra görsellik ve kullanım kolaylığı olarak, insanın XP kullanası gelmiyo bi daha. Bi de herşey sorunsuz olsa tam süper olacak. Herkese iyi günler diliyorum

kory
11-04-2007, 19:13   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

cevaplarınız için teşekkürler. bu konu da bu kadar az cevap gelmesi de vista nın henüz yaygınlaşmaması olabilir mi? (soru kendime :)....) int. almak ile kastım microsoft tan güncelleme yapmak. sanırım kullandığınız işletim sistemini algılayıp alacağınız vista ya yükseltiyor o da 100$ indirimli oluyor. ve Önder arkadaşımız indirip dvd yapmış bu iyi bir şey biraz daha konuyu açıp orjinal lisanslı olarak bir dosya indirir gibimi download etmiş merak ettim cevap verirse sevinirim.
bilgisizliğimi bağışlayın ancak MSDN e-Academy üyesiyim demişsiniz o ne ki? :)
ben de de sende ki oyunların bir çoğu var ve çalışmayacak sa beklemekte fayda var diye düşünüyorum sonuçta birçok para çıkacak cepten sonucunda memnun olmadıktan sonra ne yapayım.