vista ie'da dosya indirme ve video oynatma sorunu

kbalik
23-06-2011, 12:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

arkadaşlar merhaba,

vista üzerinde ie9 kullanıyorum. yaptığım denemelerde aşağıdaki sorun ie8, chrome, firefox vb tüm tarayıcılarda tekrarlanıyor. sanırım tarayıcıdan değil de windows'la ilgili...

sorun şu ki; bildiğiniz gibi internetten dosya indirirken bir download penceresi açılarak yüklemenin nereye yapılacağını sorar ve ardından ne kadarının tamamlandığını ve ne zaman biteceğini gösteren bir pencere açılır. bu pencere açılıyor ancak yükleme ile ilgili bu bilgiler çıkmadan pencere bir süre öylece bekliyor ve bir süre sonra save as seçeneği ile dosyayı nereye kaydedeyim diye soruyor ve anında oraya kopyalıyor. Yani aslında dosyayı arka planda güzelce indiriyor ancak indirme süresince yukarıda bahsettiğim bilgileri göstermiyor. O zaman sıkıntın ne derseniz; bir kere indirme süresini ve o anda dosyanın ne kadarının indiğini göremiyorum ve bu da can sıkıcı bir durum. mesela bir film indirirken dosya boyutu büyükse dakikalarca bekleyip ancak ondan sonra nereye kaydedeyim diye soruyor ve hemen oraya kopyalıyor. bu nedenle indirme işleminin ne kadar süreceğini göremiyorum.

Bir diğer sorun da bununla ilgili görünüyor: bildiğiniz gibi youtube gibi sitelerde video izlerken buffering yaparak bir yandan da video oynatılır normalde. bende ise ie dosyanın tamamını buffering yapmadan oynatmaya başlamıyor. Bu nedenle videonun başına göz atayım, beğenmezsem kapatırım diyemiyorsunuz çünkü videonun tamamının hafızaya almadan oynatmaya başlamıyor.

önerilerinizi alabilir miyim lütfen, bı sorunlarla daha önce karşılaşan oldu mu?

Kapalı Hesap (154227)
23-06-2011, 13:36   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
251 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Bir dosya indirirken indirme görüntüsü alt kısıma geçiyor, Araçlar menüsünden karşıdan yüklemeleri görüntüle dediğinde de çıkıyor

Kapalı Hesap (153535)
23-06-2011, 14:21   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

IE9'daki bahsettiğin ve benim de başıma gelen sorunlardan dolayı IE8'e geri dönüş yaptım.CPU'yu da çok arttıyordu.Ayrıca Youtube'daki bazı videoları da tam ekran yaptığımda video biraz ilerlemiş olsa bile videonun başından itibaren hafızaya alıyor.Sizde de bu sorun oldu mu acaba hiç?

perfect life
23-06-2011, 19:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
799 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Kaspersky kullanıyorsan ayarlarını gözden geçir.İndirmeden önce tarama yapıyor.Ya da başka hangi antivirüsü kullanıyorsan.

kbalik
24-06-2011, 10:34   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011
Alıntı: perfect life  
Kaspersky kullanıyorsan ayarlarını gözden geçir.İndirmeden önce tarama yapıyor.Ya da başka hangi antivirüsü kullanıyorsan.
dostum teşekkür ederim - dediğin gibi Kaspersky'den dolayı imiş, geçici olarak kapatınca sorun kalmadı :) herhalde dosya tamamen inene kadar bekletip taradıktan sonra indirilmesine veya gösterilmesine izin veriyor. sağol.