vısta nın mbr kaydını duzeltme

HPQ-User
25-01-2009, 00:55   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

eren sormuş:
arkadaslar ben vıstalı dızustume xp yuklemek ıstıyorum bu ısı easy bcd adlı programla yapmayı dusunuyorum malum ınternette bır cok arastırma yaptım xp yukledıkten sonra vıstada mbr kaydının duzeltılmesı gerekıyormus ama malumunuz laptoplarda recovery dvd sı verılıyor buda vıstayı en bastan kuruyor benım elımde vısta dvdsı olmadıgına gore benım sımdı dusuncem easy bcd adlı progra mda manage bootloader menusunden daha ılk xp kurarken vısta engellemesını kaldıran unıstall the vısta bootloader secenegının ustundekı reınstall the vısta  bootloader ıle xp altından vısta mbr kaydının duzeltılıp duzeltılemeyecıgını ogrenmek ıstıyorum lutfen yardımcı olun

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
onemsız

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Banned
25-01-2009, 01:33   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Ondan kolay ne var. Yalnız işlem biraz uzun olabilir.
a.)Öncelikle easy recovery yazılımını indirip çalıştırın ve menage bootloder seçeneğinde backup seçeneği le mevut mbr kaydının yedeğini alın.

b.) Yine menage bootloder seçeneğinden uninstal vista bootloder seçeneğini seçip write 'ı tıklayarak vista bootloderi kaldırın. Yalnız dikkat bu işlemden sonra vista açılmayacaktır bu nedenle bu işlemi yapmadan önce xp kuracağınız diski ve her ihtimaale karşı gerekli dosyaların yedeklenmesi işlemini halledin.

c.) Xp cd nizi takıp sistemi yeniden başlatın ve xp nizi kurun.

Şimdi sıra geldi xp nin yanına vistayı geri yüklemeye. Bunu üç şekilde halledebiliriz.

1.) si xpyede easybcd yi kurun add remove to enteries seçeneğinden rsimdeki sıralama ile işlemleri yapın. Menage bootloder seçeneğine girip reinstali seçip write'ı tıklayın. Sistemi yeniden başlatın. Eğer bu işlemden sonra vista boot menüden seçildiğinde açılmıyorsa sorun seçilen disk harfindendir(Biz D seçmiştik) farklı harfler deneyebilirsiniz özellikle sisteminizde 2 den fazla partition varsa ancak muhtemelen boot olacak ve açılacaktır.

2.) si xp kurulumunun akabinde emanet alacağınız bir vista dvdyi boot edip şimdi kur ekranında alt kısımdaki bilgisayarımı onar seçeneğini seçip vista bootloderi onarın

3.) sü yapamadıysanız haber verin xp altında xp vista dual boot kaydını göndereyim onu xpdeyken aynı seçenekten uygulayın.

Son Düzenleme: khramn ~ 25 Ocak 2009 03:25
demirelisa
25-01-2009, 04:25   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

"2.) si xp kurulumunun akabinde emanet alacağınız bir vista dvdyi boot edip şimdi kur ekranında alt kısımdaki bilgisayarımı onar seçeneğini seçip vista bootloderi onarın "
demişsin ancak:
eren demişkii laptopda vista dvd si verilmiyor hazır recovery dvdleri var. bu yüzden "bilgisayarımı onar seçeneğini seçip vista bootloderi onarın" cümlesi havada kaldı. sadece 1. adımıı yapıp recovery dvdlerinden yükleme yapılsa sistem açılmazmı? sanıım yeterli olur. ama deneedim bende hep bu sıkıntıdan yüklemiyorum vistaya devam ediyom mecburen.

STEELHEAD
25-01-2009, 09:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
168 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

bunlarla hiç uğraşma. bul biyerlerden PERFECT XP dvd si. tak çalıştır. sistem 15-20 dk sonra karşında :-)