Vista'nın Microsoft'a zararı ne kadar olacak?

CHIP Online
29-01-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows Vista'nın etiket davası Microsoft'un canını çok acıtacak gibi görünüyor. İşte son gelişmeler

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Vist ... r-olacak_10688.html

2006 - 2007 yılları arasında Windows Vista uyumluluğu pek çok kullanıcı için son derece önemli bir satın alma kriteri oldu. Çünkü Vista henüz piyasaya çıkmamış bile olsa, kısa süre içerisinde yaygınlaşacağı beklentileri, bu dönemde PC almayı düşünen tüketicileri temkinli olmaya itti. Yeni bir PC alacak olanlar, satın alacakları cihazın piyasaya çıktığında Vista çalıştırabilir olmasını istiyorlardı. Daha önceki bir haberimizde sizlere Microsoft'un bu uyumluluk programı dahilinde elde ettiği 1,5 milyar dolarlık karı [url=""]aktarmıştık[/url].

Konuyla ilgili Microsoft'a açılan davada görüş bildiren bilirkişi ise programın verdiği zararın yanında bu 1,5 milyar doların oldukça ufak kaldığını iddia etti. Bilirkişi, kullanıcıların Vista henüz piyasada yokken alacakları PC'lerin Vista çalıştırabileceğinden emin olmak istedikleri için, satışların düşmemesi adına bu programın başlatıldığını aktardı. Fakat program çerçevesinde Vista öncesi satılan Vista Çalıştırabilir etiketli PC'lerin, işletim sisteminin sadece en basit sürümünü çalıştırabildiğini, daha kapsamlı sürümler için kullanıcıların ek donanımlar almak zorunda kaldıklarını anlattı. Bilirkişinin hesaplarına göre bu ek donanımların ortaya çıkardığı öngörülmemiş toplam masraf 3,08 ile 8,52 milyar dolar arasında bir rakam.

Bilirkişinin görüşleriyle Microsoft'a verilmesi muhtemelen cezanın da çok ciddi oranda artma ihtimali bulunuyor. Bu da, ortaya çıkan rakamın elde edilen gelirden çok daha büyük olacağı anlamına geliyor.

Tüm konu: Vista'nın Microsoft'a zararı ne kadar olacak?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bilirkişinin hesapları gerçekçi mi?

ReFeRaNSs
29-01-2009, 02:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Biraz ms fan lığı gibi olucak ama böyle anlaşılmayı istemem bu ms ye dava açılmayan bi gün olmayacakmı ya ?
  Adamlar kazandıklarını davalarada harcıyor, insaf biraz.
ayrıca ms etikete illede ultimate çalıştırabilir etiketi koysa idi, resimdeki gibi ''Designed xp ve vista çalıştırabilir'' etiketi yerine direk ''designed vista ultimate'' koyardı.

  Vistanın sistesinden sistem gereksinimlerine bakmadan kurup kurmadan yorum yapmak ayrıca bu bilir kşinin dediği şey yanlış, madem vista çalıştırabilir istyon, ozaman vista al xp ile uğraşma :) yada xp istiyon vistaya çamur atma :)

Fattur
29-01-2009, 11:06   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Vista çalıştarabilir diyo.Basic üvey evlat mı?