Vista'ya şimdi terfi edin

CHIP Online
26-04-2008, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, çocukluk hastalıklarından kurtulduğu iddiasında. CHIP, Vista'yı SP1 ile test etti.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Vista-ya-simdi-terfi-edin_6576.html

Aslında ilginç bir durum, ülkemizdeki kullanıcılara sorduğunuzda, Vista kullanan birine rastlamak kolay değil. Microsoft, Vista'nın geçen Şubat ayındaki lansmanından bu yana, yeni işletim sisteminin tüm dünyada 100 milyon adet lisansı satılmış durumda. Türklerin Vista için tereddüt etmesinin nedeni sorulduğunda genelde şu yanıt alınıyor: "Eski programlar Vista'da çalışmıyor". Yanıt haksız değil; bazı programlar Vista altında çalışmıyor.

Vista'nın çıkışının ardından bir yıl geçmesine rağmen, kullanıcılar kendilerini tamamlanmamış bir yazılımın beta testindeymiş gibi hissediyorlar. Service Pack 1 bu yüzden, Vista'yı eksiksiz bir işletim sistemi haline getirmesi ümidiyle hazırlanmış. Ne var ki, ilk bakışta pek bir şey olmamış gibi görünüyor. Güncellemeyi yaptıktan sonra iyileştirmeleri aramanız gerekiyor. Burada tıpkı otomobil dünyasındaki gibi bir durum sözkonusu: Volkswagen bir sonraki Golf VI'yı tanıttığında, dışarıdan Golf V gibi görünüyor, ancak aslında içeride çoğu şey yenilenmiş durumda. Windows'ta da aynı durum söz konusu: Kaportanın altında daha fazla performans, daha fazla güvenlik ve sağlamlık çıkıyor. Tüm bunların ne kadar başarılı olduğunu detaylı olarak test ettik.

Performans: Vista Service Pack 1 ile çok daha hızlı Microsoft, minimum sistem ihtiyacı olarak 800 MHz işlemcili, 512 MB RAM'li, DirectX 9 ekran kartına sahip bir PC'nin yeterli olduğunu düşünüyor. Ancak pratikte, Vista'nın sadece çift çekirdekli yeni bir işlemci ve en az 1 GB RAM ile akıcı bir şekilde çalıştığını gözlemliyoruz. Hızlı bilgisayarlarda bile sorunlar yaşanabiliyor: Müzikler takılıyor, dizüstü bilgisayarlarda güç tüketimi aşırı yüksek ve Vista açılışı çok zaman alıyor. Windows XP ise kaynakları çok daha verimli kullanıyor, daha stabil, daha hızlı ve kendini ispatlamış bir işletim sistemi. Ancak Service Pack ile Microsoft bu durumu değiştirecek gibi görünüyor.

Tüm konu: Vista'ya şimdi terfi edin


Kaynak: https://www.chip.com.tr

msaatci
14-05-2008, 14:39   |  #2  
msaatci avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

sp1 e ragmen vista ilgimi çekmedi. şaşırdımm