‘Vista yerine Beta 3 çıkabilir’

tonic
04-08-2006, 19:51   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,220 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

ABD’de bilişim çevreleri, Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows Vista’yı Ocak ayında piyasaya sürmeden önce, üçüncü bir betasını çıkarması gerektiğini dile getiriyor.

Microsoft yeni bir işletim sistemi çıkarmasından bu yana 5 yıl geçti. Bu süre şirketin şimdiye dek iki işletim sistemi arasında geçirdiği en uzun süre. Son durumda kurumsal kullanıcılar Vista’yı Kasım’da bireysel kullanıcılar ise Ocak’ta edinecek. Ancak bu takvimin tutması için, Vista’nın son halini bu yaz sonuna kadar almış olması gerekiyor. ABD’nin saygın internet haber portalı CNET’in derlediği bir forumda, Microsoft’un mevcut takvime yetişemeyeceği, Vista’yı bir kez daha erteleyeceği yorumları yapılıyor.

Vista ile ilgili yorumların yapıldığı sitelerde Vista’ya yeni bir takvim verilmesini ve işletim sisteminin son versiyonu yerine Beta 3 versiyonunu yayınlanması konuşuluyor. Bu görüşü dile getirenler, Beta 2’den anlaşıldığı kadarıyla Vista’nın Ocak ayına da hazır olamayacağını savunuyor. Vista’nın şimdiye dek 5 yıl ertelendiğini ve bu nedenle de Microsoft’un gerçekten kusursuz bir ürün çıkarması gerektiğini belirten BT uzmanları, gerekiyorsa bir dördüncü ertelemenin daha doğru olacağı görüşünü dile getiriyor.

Microsoft’un planında üçüncü bir beta versiyonu bulunmuyordu. Microsoft’un bir kez daha Vista’yı ertelemesi işortaklarıyla yaptığı anlaşmaları riske atacak. Piyasa çıkması beklenen birçok yeni ürün de gecikecek.

PERŞEMBE GELİŞİ, ÇARŞAMBADAN BELLİ
Yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista daha önce üç kez ertelenmişti. Geçen haftalarda Microsoft Başkanı Bill Gates, gelecek yıl başında çıkacağı açıklanan Vista’nın yeniden ertelenebileceğini söylemişti; hatta ertelenme ihtimalini yüzde 20 olarak açıklamıştı. Gelen ilk tepkiler dördüncü bir ertelemenin şirketin prestijine ciddi yara açacağını vurguluyordu. Microsoft, Vista’yı yetiştirebilmek için işletim sistemiyle ilgili çeşitli kısıtlamalara gitti. Birçok iddialı özellikler sistemden çıkarıldı; bazı özelliklerin müteakip güncellemelerle verileceği açıklandı. Tüm bu önlemlere karşın Microsoft yine de Vista’yı açıkladığı zamanlarda yetiştiremedi.

Kaynak: NTV-MSNBC