Vista’nın sorunları rapora konu oldu.

viking20
28-07-2006, 03:02   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Vista’nın sorunları rapora konu oldu
Tarih: Thursday, July 27, 2006 @ 03:52 AM GMT Gönderen: windocs
Symantec’in hazırladığı bir güvenlik raporu, hangi yolları kullanarak Internet Explorer 7 üzerinden Vista tabanlı bir bilgisayarın ele geçirilebileceğini gösteriyor. Veri güvenliği şirketi Symantec uzmanları Windows Vista’daki güvenlik sorunlarını bir raporda topladı. Rapor, Vista’ya yapılabilecek olası saldırı şekillerini ele alıyor. ‘Windows Vista Güvenlik Modeli ve Saldırılar’ başlıklı rapor, Symantec müşterilerine gönderildi, Vista’nın piyasaya çıkmasından önce de kamuya açıklanacak. Symantec raporu, Vista’nın Şubat ayında yayımlanan betasını temel alıyor.

Raporda olası saldırı simülasyonları yer alıyor. Kullanıcı hacker’lar tarafından düzenlenmiş sahte bir siteye girerek dosya indiriyor. Bu dosyayla birlikte kötü niyetli yazılımlar bilgisayara yükleniyor. Rapor daha sonra kötü niyetli programla hacker’ın bilgisayarın kontrolünü nasıl sağlayabileceğini aşamalarıyla açıklıyor. Symantec raporu, Microsoft’un 2007 başında piyasaya çıkaracağı yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın User Account Control (UAC -Kullanıcı Hesap Kontrolü) özelliğinde sorun olduğunu gösteriyor. Symantec uzmanları, bu güvenlik özelliğinin, makineyi saldırılardan korumak için Vista tabanlı bir PC’nin birçok kullanıcı ayrıcalığını devre dışı bıraktığını vurguluyor.

MS: ÖNERİLMEYEN AYARLAR TEMEL ALINMIŞ

Symantec raporuna bir yanıt yayınlayan Microsoft ise dile getirilen birçok güvenlik sorununun yeni betada çözüldüğünü açıkladı. Microsoft açıklamasında ayrıca, Symantec raporunda belirtilen sorunların bilgisayarın ‘administrator’ (Yönetici) olarak işletildiğinde yaşandığı ve bu ayarın kullanıcılara tavsiye edilmediğine dikkat çekildi. Microsoft kullanıcılara ‘standard user’ (standart kullanıcı) ayarını öneriyor.

PEMBE GÜNLER GERİDE KALDI

Bir zamanlar işortağı olan Microsoft ve Symantec, Microsoft’un Windows Live OneCare ürüyle güvenlik pazarına girmesiyle birbirlerine rakip oldu. Buna karşılık Symantec de, lisansı kendisine ait bir veri depolama teknolojisinin Microsoft ürünlerinde izinsiz kullanıldığı savıyla bir dava açmıştı.

EXCHANGE VE FOREFRONT BETASI ÇIKTI

Öte yandan, Microsoft, Exchange ve Forefront antivirüs güvenlik servisinin betasını çıkardı. Microsoft’un güvenlik servisi Forefront Security virüslere ve spam postalara karşı koruma sağlıyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada her iki servisin de 2006 sonu veya 2007 başında hazır olacağı belirtildi.

Ntvmsnbc
alıntı.

Son Düzenleme: viking20 ~ 28 Temmuz 2006 03:05
Selçuk İslamoğlu
28-07-2006, 09:05   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Heh, Symantec ürünleri bilgisayarlara bir hackerin verabileceği zarardan çok daha fazla zarar veriyor. Ne zaman kursam format ancak temizledi Symantec ürünlerini. Ayrıca kötü niyetli yazılımları hangi işletim sistemine kurarsan kur dağıtır zaten.