Visual Basic App.Path

Tolunay Kaymakçı
19-03-2010, 22:35   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
479 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

 

Visual Basic'te Projemin Bulunduğu klasöre ulaşıp "MediaPlayer" klasörünün içindeki "meraba.exe"yi çalıştırmak istiyorum. Yani Projemin Klasörüne ulaşıp onun içindeki MediaPlayer klasörüne girecek ve meraba.exe uygulamasını çalıştıracak.
 
İnternette app.path ile ilgili birşeyler buldum ama onlar Visual Basic 6 için yazılmış ben Visual Basic 2008'de yazmak istiyorum.
 
Yardımlarınızı Bekliyorum
Visual Basic 2008 Kullanıyorum.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 20 Mart 2010 22:33
scallywag
19-03-2010, 22:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
379 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

#include "stdafx.h"
#include <iostream>
#include <windows.h>


using namespace std;

int main()
{


        ShellExecute(0,L"open", L"DosyaninAdi.exe",0, 0, SW_SHOW);


    return 0;
}

secman
19-03-2010, 22:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

 
 
 
Dim strAppPath As String

strAppPath = Application.StartupPath & "\meraba.exe"

Shell(strAppPath)


Son Düzenleme: secman ~ 19 Mart 2010 23:00
PcMaKeR
19-03-2010, 23:24   |  #4  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

System.Diagnostics.Process.Start(Application.StartupPath+"\\meraba.exe")

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 20 Mart 2010 22:31
Tolunay Kaymakçı
20-03-2010, 08:45   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
479 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Hepinize çok teşekkür ederim.
Scallywag yardım etmeye çalıştığın için teşekkür ederim.
Pc MaKeR sana ayrıyetten teşekkür ederim en pratik ve çalışanı bu. Teşekkürler.