VISUAL BASIC' i BIRAKIN !!!

theskygod
21-01-2009, 00:01   |  #51  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

 

0

bende size bu siteyi inceleyin derim...


bu projelerin hepsi vbasic 6.0 da yapılmış..

01apachi
21-01-2009, 00:35   |  #52  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
umitst
BANA BU DİLİ BIRAKMAMAK İÇİN SADECE BİR SEBEP GÖSTERECEK OLAN VARSA BUYURSUN.. :)
arkadaşım biz bu dersi üniversitede zorunlu olarak görüyoruz..
hoş AA ile geçtiten sonra birdaha yüzüne bile bakmadım ama..
bin pişmanım o ders benim için bir mayaydı..
belki şuanda formdaki arkadaşlar programlama üzerine tartışırken böl böl bakmıyacaktım..
benimde koulara katkım olacaktı..

Son Düzenleme: 01apachi ~ 21 Ocak 2009 00:35
cset93
02-03-2009, 23:01   |  #53  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

hepinize selamlar.Ben lise 2 öğrencisiyim programlamaya yeni başladım burada yazdıklarınızda hiç içimi açmadı hani söylemeden geçemiycen neyi tartıştınızıda anlamadım c# ve c++ arasındaki farkları tartışıyodunuz galiba.birisi microsoft un ürünlerindense c# ıtercih ederim demiş ama c# da microsoft un ürünü anlamadım gitti yardım edin valla:D

ultimate501
02-04-2009, 00:29   |  #54  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
128 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009
umitst
OZAMAN ŞÖLE DİYİM VİSUAL BASİC NE ANLAMA GELİYO BİLİYOMUSUNUZ ? :))))
basit görsel yada taslak;)

OnlyMann
02-04-2009, 00:56   |  #55  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

bir yerden başlamak gerekiyor. bunun adı vb, c# veya c++ olur ama başlangıç için C# ve C ++ çok ağır olmaz mı arkadaşlar. VB evet şu anda bir çok şeye yeterince cevap vermiyor olabilir ama mantığı kavrayabilmek anlamında ilk giriş için yaz gör yöntemiyle bir şeyler yapabildiğini görmek anlamında (kendi kendini teşvik) başlangıç için önerilebilir. Ama oturupta VB ile bir otomasyon başlat denemez kaldı ki zamanında yapılabiliyorken üstelik .Net altında VB olduğunu Win altında nasıl DOS varsa düşünüyorum. belki abartılı gelir ama şimdiki kullanılan uyulamalar geçmişin üzerine kurulmamışdır. programcılığa gw basic, quick basic ile başlayıpta .Net görmek bilmiyorum ama sadece gelişme olabilir.

Bu arada yeni başlayan arkadaşa da öneride bulunulacaksa bu .Net ve Java uygulamaları olabilir. Herhalde yeni başlayan birine C++/C ile başla demek çok akılcı olmaz. Başlamadan bitirmek olmaz mı? Eğer ileriye dönük bir çalışma yapılacaksa ki yapılabilir bunun temeli iyi atılmalı (proramlama mantığı) onun üstüne istenilen dili çok kolay bir şekilde uygulamalarla geliştirilebilir. Diye düşünüyorum.
Nacizhane fikrim bu.

PcMaKeR
07-04-2009, 01:11   |  #56  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005
secman
vb6 bırakmak mı? office programı olduğunu sananlar var herhalde neyin ne olduğunu bilmeden konuşmak kolay tabiki vb.net çıktı vb6 nın tüm kodlarını değiştirdi bazı özelliklerini kaldırdi vb.nette yapamazsınız kodlama sistemi çok karmaşıklartırdılar borloandı yapanların eline verirseniz olacağı buydu vb6 dan vb.nete dönüştürücü bile hatalı ve çok fazla hata durumuna düşüyor exe yaptığınızda bir sürü yardımcı dosya yer kaplıyor diğer pclere uyumlaştırmakta zorluklarda var çalışmıyor.Diğer diller C,C# bunların hepsi profesyonel kodcuların işidir bilmediğiniz bir kodu yazamassını
vb 6.0 nesne tabanlı değildi ama nesne tabanlı hale geldi.

arkasına .net in gücünü kattı ve c# ın bütün gücüne eşit.

nesne tabanlı olmasıyla artıkdaha güçlü daha hızlı daha anlaşılır daha sert ve en önemlisi daha çok kullananı var.

vb kötülemeyin. hele vb.net i hiç kötülemeyin.

iki kod yazarım c# la aynı kodlar aynı işi yaparlar aynı çekirdeği kullanırlar.

sen şimdi vb.net ile yazdığın kodun binary hale mi geldiğini sanıyorsun...


yanlılıyorsunnnn. ne c# ne vb.net ne c++.net bunları  derleyin ve reflector diye bir programla o exeleri açın kodlarınız gün yüzüne iki dk içinde çıksın.

.net dilleri derlendiğinde sadece özel kod birimine döner.

vb.net == c#.net == c++.net

fark sadece kodu yazarken var ama güç eşittir.

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 07 Nisan 2009 01:29
PcMaKeR
07-04-2009, 01:28   |  #57  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

al bak mesala iki kod ama aynı işi görüyor.

Form frm=new Form();
frm.Text="PcMaKeR";
frm.Width=300;
frm.Height=300;
Button btn=new Button();
btn.Text="Tıkla";
btn.Top=150;
btn.Left=150;
frm.Controls.Add(btn);
frm.Show();
/* C# Taki kod.*/

Dim frm as new Form
Dim btn as new Button

frm.Text="PcMaKeR"
frm.Width=300
frm.Height=300

btn.Text="Tıkla"
btn.Top=150
btn.Left=150
frm.Controls.Add(btn)
frm.Show()
'Buda Visual Basic ''''Sadece kod yazımı farklı.

C# üç dilin gücünü almıştır.

C++ ın gücü. javanın hızı vb nin kullanım kolaylığı.

mesela javada frm.Text.set_Text("PcMaKeR"); dersin.
c++ da frm->Text::set("PcMaKeR");
basicte frm.Text="PcMaKeR"
c# ta frm.Text="PcMaKeR";

aha bu.

mesela c# ta bir properties tanımlamak çocuk işidir.

public string HedeDegisken{get;set;}

javada buna benzer ama value kullanmak gerekir. c++ daha zordur.

vb de kodlar uzundur mesela vb de şöyledir (.net sürümünü kıyaslıyoruz.)

    Public Property POzellik() As String
        Get
            Return ozellik
        End Get
        Set(ByVal value As String)
            ozellik = value
        End Set
    End Property

işte bu kadar zor vb de properties tanımlamak. herşey başladığı gibi bitmeli End ;)

ama zevklidir.

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 07 Nisan 2009 01:29
atalayogu
10-04-2009, 12:09   |  #58  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

O zaman bütün okullar hata yapıyor öylemi !
Öncelikle kişilerin kapasitelerini bilmediğimiz için ortalama bir programlama dili öğretilir .Her kes çok zeki değildir?
Herkese C# veremeezsin , çoğu öğrenci ezberle geç politikasını uyguladığı için c++ yada vbnet programlama dilleri programlamayı seven ve en önemlisi isteyen öğrencilere verilir. Öğrenciler programlama dillerindekji tüm komutları nasıl ezberleriz mantığı ile yaklaşmaktadırlar. Şimdi kişilere text, grafik console mantığını nasıl verebilirsiniz?

secman
10-04-2009, 19:20   |  #59  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008
PcMaKeR
al bak mesala iki kod ama aynı işi görüyor.

Form frm=new Form();
frm.Text="PcMaKeR";
frm.Width=300;
frm.Height=300;
Button btn=new Button();
btn.Text="Tıkla";
btn.Top=150;
btn.Left=150;
frm.Controls.Add(btn);
frm.Show();
/* C# Taki kod.*/

Dim frm as new Form
Dim btn as new Button

frm.Text="PcMaKeR"
frm.Width=300
frm.Height=300

btn.Text="Tıkla"
btn.Top=150
btn.Left=150
frm.Controls.Add(btn)
frm.Show()
'Buda Visual Basic ''''Sadece kod yazımı farklı.

C# üç dilin gücünü almıştır.

C++ ın gücü. javanın hızı vb nin kullanım kolaylığı.

mesela javada frm.Text.set_Text("PcMaKeR"); dersin.
c++ da frm->Text::set("PcMaKeR");
basicte frm.Text="PcMaKeR"
c# ta frm.Text="PcMaKeR";

aha bu.

mesela c# ta bir properties tanımlamak çocuk işidir.

public string HedeDegisken{get;set;}

javada buna benzer ama value kullanmak gerekir. c++ daha zordur.

vb de kodlar uzundur mesela vb de şöyledir (.net sürümünü kıyaslıyoruz.)

    Public Property POzellik() As String
        Get
            Return ozellik
        End Get
        Set(ByVal value As String)
            ozellik = value
        End Set
    End Property

işte bu kadar zor vb de properties tanımlamak. herşey başladığı gibi bitmeli End ;)

ama zevklidir.

Ağzı kulaklarına varıyorAğzı kulaklarına varıyorAğzı kulaklarına varıyor bu çocuk oyuncağı kodlardan bahsetmiyordum profesyonel düzeyde kodlamadan kastettim yani bir user control MSFlexGrid yap bakalım yada directx de objeye parlama efekti vb6 zaten C# gücünde kodlamasını bilene tabi ayrıca vb6 kolay değil pratiktir Beğenmedim

PcMaKeR
10-04-2009, 22:54   |  #60  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

"bu çocuk oyuncağı kodlardan bahsetmiyordum profesyonel düzeyde kodlamadan kastettim yani bir user control MSFlexGrid yap bakalım yada directx de objeye parlama efekti vb6 zaten C# gücünde kodlamasını bilene tabi ayrıca vb6 kolay değil pratiktir "


vb.net tam bir nesnesel dil oldu.

System.Runtime.InteropServices sayesinde erişemediği dll kütüphanesi com objesi kalmadı.

Directx direk dotnette görünüyor ve oyun yazmaya başlayabiliyorsun.

XNA Kütüphanelerinden haberin yok herhalde.

C# ve VB.NEt İle neler yapabilirsin incele bakalım.

yukarıdaki verdiğim kod vb 6.0 değil vb.net tir. daha daha vb 6 ile vb.net arasındaki farkı bilmiyorsun profesyonellikten bahsetmişsin. developerexpress diye bir firma var .net komponenetlerine bak bakayım bi neler yapmışlar. c# ve vb.net ile. bak sonra burda tekrar konuşalım...

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 10 Nisan 2009 22:57
secman
12-04-2009, 16:01   |  #61  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008


yukarıdaki verdiğim kod vb 6.0 değil vb.net tir. daha daha vb 6 ile vb.net arasındaki farkı bilmiyorsun profesyonellikten bahsetmişsin. developerexpress diye bir firma var .net komponenetlerine bak bakayım bi neler yapmışlar. c# ve vb.net ile. bak sonra burda tekrar konuşalım...

vb.netin kodu olduğunu bende biliyorum vb6 ya yıllarca uğraştım neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum vb.net kullandım  vermiş olduğun örnek çocukça amerikayı yeniden kefşetmiyoruz anca firmalardan bahsetdersiniz vb.nette ne yapılırsa vb6 da yapılabilir

XNA express; Microsoft'un C# express ile kullanılmak üzere tasarladığı hem Windows hemde Xbox360 platformlarında çalışabilecek oyunlar kodlanabilen bedava "oyun yapım" kütüphanesidir.kodları bilene kolay kodlamaları çok basit sanma yanılırsın  

PcMaKeR
12-04-2009, 19:31   |  #62  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

vb.nette yapılan vb 6.0 da yanılır mı. yuh artık başka birşey demiyorum. yıllarımı vb 6 ya verdim niye vb.net te iki sen kod yazdım niye vb 6.0 a geçmedim. Allah'ım ya adama bak. neden ms vb.6 dan ümidini kesti de vb.net e geçti onu geliştiriyor.


XNA Express c# için yazılmadı uydurmayalım vb ilede yazarsın c# lada c++ lada o bir kütüphanedir. vb.net express kur xna yı kur da da vb.net express te bak xna çalışıyor. Bana üstünlük taslama o yollardan geçtim ben.

vb 6.0 la asp.net geliştir. maksimum asp geliştirirsin. vb 6.0 la oyun yaz yazamazsın... oop dil değil. benimle tartışma çıkarma ne dersen sana kanıtlarım... çocukca geliyormuş. o kod örnek koddur ne yani business layer kodlarımı istiyordun dataaccess layer mı istiyordun...

yazgelistir.com a gir bak vb le neler yapılıyor msakademik.net e bak vb.net le neler geliştiriliyor. mümkünse incele gel sonra uzun uzun konuşalım...

secman
13-04-2009, 16:32   |  #63  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

senle tartışacak değilim kapasiten yetersiz neyin ne olduğu bilmeden atmak tutmak kolay işte vb6 bilmediğin kanıtı vb6 oyun yapılamazmı sanıyorsun directx de FPS oyun bile yapılıyor kendin iyice bir araştır bakalım hep bu zihniyetten kaybediyoruz zaten bu son yanıttır

PcMaKeR
13-04-2009, 17:52   |  #64  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

senin okumanda bir sorun var sanırım ben vb 6.0 ı kastetmiyorum vb.net i kastediyorum hala anlayamadıysan ben anlatacak değilim. İlk önce oku adam gibi gel burda bana laf yetiştir ordan çıkıpta vb 6.0 ile falan filan deme. vb.net le gel bana. .net i öğren gel ilk önce istersen daha vb.net le program geliştirmemişsin ki konulşuyorsun.
Bu ne biçim zihniyet ya. adama bak çıkmış ordan benim bilgimi sorguluyor. gel göstereyim sana kodlamamı yaptığım programları ondan sonra burada benle atış...

Sen gibi ziyniyetlerden gidiyor bu ülke. Daha okumadan anlamadan cvp veren insan çok bu ülkede herkez bi kafadan uyduruyor.

gir bakalım şu siteye daron.yondem.com adam vb.net neler yapıyor.

ben c# a geçtim vbden daha basit geliyor bana.

Kaybeden ben değil sensin.

hkcmd
21-04-2009, 21:32   |  #65  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
62 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

arkadaşlar ben 14 yaşındayım programcılığa merak saldım. C dah ileri düzey bir programlama dili.. birçok yerden de aldığım tavsiyelerdle vb ye başladım..

bence yeni başlayanların visual basic öğrenmesi daha yararlıdır çünkü adı üstünde

" Visual Basic"

Visual görsel demek ve basic de temeli gibi kolay ve basit demek arkadaşlar..

PcMaKeR
28-04-2009, 17:22   |  #66  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

VB.NET öğren her işini görür. Kurumsaldan tut normal uygulamalara kadar herşeyi yapabilirsin.

VB.NET öğrenince C# ı çok rahat kaparsın.

mustafaasil66
02-05-2009, 15:09   |  #67  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Visual Basic evet herkes bırakma konusunda birşeyler söylüyor iyi değil filan bizde okulda vb.net kullandık bi sene bu sene c# görüyoruz net platformunda calışmak iyi tabiki bu arada microsofta sanırım bi süre daha bağımlı kalacak herkes  yani microsoft artık yaşam biçimi olmuş :D

ulas742
10-02-2011, 21:00   |  #68  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Forever vb ne kadar inkar etsenizde visualbasic %100 windows uyumlu ayrıca sistem tabanı istemez...
Her yerde yazıyor....
İnkar edecek arkadaşlar varsa Vikipediyebaksın...

ulas742
10-02-2011, 21:03   |  #69  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Arkadaşlar visual basic kolay olmasının yanında qbasic tabanlı olup microsoft tarafından windows için geliştirilmiştir. Visual basic göze hoş gözüken zarif,gerektiğinde esnek gerektiğinde katı ve yaptığınız her yanlışı gösteren profunada,öğrencisinede tavsiye edilen bir dil. ÖĞREN meye niyeti olan C cileri hiç dinlemsein... Ama cde güzel dil
 

Osgn
06-07-2011, 14:46   |  #70  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

BASIC kelimesi, ingilizcedeki basic değil. Beginners All-purpose Symbolic Instruction Code'un kısaltılmış hali. Yani "Yeni başlayanlar için çok amaçlı sembolik talimat kodu." Yazılım dili kolay olduğu için adı Basic değil yani

disquel
02-08-2011, 01:57   |  #71  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
55 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

C# C++ King :D :D

ßekoDark
03-12-2011, 03:12   |  #72  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Siz neden Visual Basic'i küçümsüyorsunuz ki ? Sizin C# ınızın yapabildiğinin %98 ini yapıyor ve tam olarak VB bilmiyorsan VB programlama dilini küçümsememelisin hem hiç bir programlama dili boşu boşuna değildir her bir programlama dilinin başka yönlerden hep üstünlük kazanır ve durum eşitlenir ben VB'yi kullanıyorum çünkü ilk programlama dili öğrenmek istiyorsanız VB yi öğrenin çünkü VB yi öğrendikten sonra diğer programlama dilleri size azda olsa tanıdık gelicektir merak etmeyin ;) 

EmirCanXéX
19-02-2012, 21:04   |  #73  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2011

Tamam, ben karışmıyorum ama basit olması yeni başlayanlar için çok iyi üstelik 2008 2010 daha gelişmiş. Ben yeni başladım ve c dillerinin daha iyi olduğunu biliyorum. Yeni başlayanlar, zor yönden başlarlarsa bu kodlama dilini bırakıp, hazır, kendi programını otomatik yapma programlarına kaçarlar. Şu anda en iyisi c değil, vb değil. İkiside programlama için önemli...

xboost
02-07-2012, 10:25   |  #74  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

En sağlamı java mava falanla c++ birleştirmek ve bunları form olarak vb'de görsele dökmek. [Biliyorum orda da görsele dökme var ama vb daha iyi oluyor] C# da sağlam dil ama şahsen kodlarken zevk almam lazım c# neredeyse hiçbirşeyi otomatik yapmıyor. Tek tek olması çok sıkıcı. Ben de sıkıntıya gelemem.

eralper
26-07-2012, 15:19   |  #75  
eralper avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

VB.NET veya C# 'dan ziyade .NET Framework 'ü öğrenmek daha önemli. Dillerin hemen hepsi birbirine benziyor. Önemli olan yazılım geliştirme tekniklerini öğrenmek. Object oriented nesneler ve metotlar kullanarak geliştirme yapmak, pattern'lara hakim olmak, düzgün framework'ler geliştirmek veya geliştirilmiş olanları kullanabilmek önemli.
Yeni başlayacak olanlara tavsiyem Visual Studio 2012 'yi indirmeleri ve ASP.NET sitesinden yararlanarak VB.NET veya C# öğrenmeye başlamaları.

Son Düzenleme: eralper ~ 26 Temmuz 2012 15:21