visual basıc nasıl bır dıl kolay mı ?

meturko
03-12-2008, 20:36   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

 

visual basıc programlama dilini yenı ogrenmeye basladım arkadaslar nasıl bır dıl kolay mı bılgı alablır mıyım ?

Son Düzenleme: meturko ~ 03 Aralık 2008 22:27
physfg
03-12-2008, 21:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

çok kazık değil yani en güzel tarafı kodun bi kısmını yazdığında vb otomatik tamamlıyor.harf harf kod ezberlemene gerek kalmıyor...bunu öğrendiğinde diğer pro.larada kolay geçiş yaparsın... c ve c++ falan da düşün...

panda34
03-12-2008, 21:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Visual Basic , program değil bir programlama dilidir .
Yazımı kolaydır , grafik arayüzlü program yazması kolaydır .
Ama gittikçe etkisini kaybediyor .
Microsoft'un karizmayı çizdirmemek için Visual Basic'e desteğini sürdürdüğünü duymuştum .
Size Python Programlama Dilini tavsiye edebilirim , Python'u öğrenmeside Visual Basic kadar kolay.
Python'u öğrenince C/C++ gibi dilleri öğrenmesi daha kolay ,
hemde yazdığınız program sadece Windows'ta değil
Linux sürümlerinde , MacOS'da ve bazı diğer işletim sistemlerinde
hiç değişiklik yapmaksızın , Windows'ta yazdınız kod her sistemde çalışıyor .
Visual Basic'te böyle bişey yok ..

Son Düzenleme: panda34 ~ 03 Aralık 2008 21:24
meturko
03-12-2008, 21:59   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

ya bıraz zevklı bır seye benzıo basit olarak bı hesaplama tablosu olusturdum ıste yenı yenı ogrenmeye basladım ıns basarabılırım bılgı edınebılecegım kıtap varsa yazarsanız cok sevnırım.yardımlarınız ıcın tsk edrım

nirvana26
04-12-2008, 14:28   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
228 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

arkadaşım programlar yaptıkca hoşuna gider.
ben lokanta müşteri sipariş takip programı yaptıydım.
görselliğe dayandığından ötekilerine nazaran örenmesi yapması daha kolay.
dim a,b as integer diye başlar genelde :D

meturko
04-12-2008, 19:05   |  #6  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

pekı sen nerden ogrendın?yardımcı kıtap falan kullandın mı?

mitokondri
05-12-2008, 16:05   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

bende vb pro kitabı var ayrıca intte bulduğum kodlardan neyin ne işe yaradığını çıkararak başka prolarda da kullanabiliorum

cebrail
05-12-2008, 17:09   |  #8  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

internetten dersleri var keriyervideo diye arattır bulursun (:

meturko
05-12-2008, 18:39   |  #9  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

tsk ler bakıyım bı =)

denizklcrsln
19-12-2008, 15:15   |  #10  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Ya arkadaşlar vistada hangi visual basic sürümünü kullanabiliyoruz?Bende yeni öğrenmeye çaşlıyorum da yardımcı olursanız çok sevinirim

secman
27-12-2008, 12:30   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Visual basic kolay gibi gözüksede çok zordur bu yapacağınız programa bağlı eğer apileri bilmiyorsanız yapacağınız pek birşey yoktur visual basicle 3d oyundan tutun kişiye özel user controller yapılabilir ofice programlarıyla bütünleşme sağlanabilir bunları yapabilmek için çok iyi bilmek gerekiyor

leventc
20-03-2009, 18:27   |  #12  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

yoo bence çok kolay, belki inanmazsınız ama 5. sınıfa gidiyorum ve 11 yaşındayım bana çok kolay geliyo :-)

PhysiC
16-07-2009, 14:54   |  #13  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: leventc  
yoo bence çok kolay, belki inanmazsınız ama 5. sınıfa gidiyorum ve 11 yaşındayım bana çok kolay geliyo :-)
İnanmayacak bir şey yok ki 6 yaşında C/C++ kodlayan insanlar var Ağzı kulaklarına varıyor
Ben vb'ye 12 yaşımda başladım şimdi 13 yaşındayım ne kadar felaket bir dil olduğunu söylesem azdır. Tabii sen MsgBox, InputBox Text1.Text, 5+1, Timer1.Enabled = True, Form1.Caption, Command1.Caption ne bileyim bunun gibi basit ve gereksiz kodları kullanırsan kolay gelir. Hiç bir metin belgesini okuyup sonra yeni bir metin belgesine okunan mesaj ile birlikte başka bir mesaj ekleyip yazdırdın mı? Hiç sanmıyorum.

VB KODU: (Yorumlar hariç: 21 satır, 582 karakter)

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Dim i, j, Array_Used As Integer Dim MyArray() As String Dim InBuffer, Temp As String Array_Used = 0 ReDim MyArray(50) 'open a text file here . . . Do While Not EOF(file_no)     Line Input #file_no, MyArray(Array_Used)     Array_Used = Array_Used + 1     If Array_Used = UBound(MyArray) Then         ReDim Preserve MyArray(UBound(MyArray) + 50)     End If Loop 'simple bubble sort For i = Array_Used - 1 To 0 Step -1     For j = 1 To i         If MyArray(j - 1) > MyArray(j) Then             'swap             Temp = MyArray(j - 1)             MyArray(j - 1) = MyArray(j)             MyArray(j) = Temp         End If     Next Next
Python kodu: (Yorumlar hariç: 3 satır, 79 karakter)
[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
# open a text file here . . . file_object = open("C:\\test.txt") # read all the lines of text into a list (list is like an array) list = file_object.readlines() #sort the list list.sort()
Sırayla yapılanlar:
file_object = open("C:\\test.txt") -> test.txt metin belgesini açlılmış halini çağırıyor.

list = file_object.readlines() -> file_object.readlines() dosyanın her satırını ayrı ayrı listelere aktarır. test.txt şu olsun:
Birinci satır
İkinci satır
gelen cevap: ['Birinci satır', 'İkinci satır']
İstenirse .read() kullanılır: "Birinci satır\nİkinci satır" olur.
list.sort() -> alfabetik olarak sıralar. Sözlük sıralaması da denebilir. Numaralar önceliklidir. bu durumda Birinci satır ve İkince satır olacaktır.

aslında bu işleri daha kısa da yapabilirdik: (1 satır, 39 karakter)

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
open("C:\\test.txt").readlines().sort()
gördünüz mü? Tek satırda bitti işimiz.


VB6'nın tek avantajı şunlardır:
-Okunuşu kolaydır (yazılışı değil okunabilirliği)
-GUI (Grafik Arayüzlü) programlar yapmak kolaydır
-Test ya da küçük, fazla işlevi olmayan acemi programlar çabucak yapılabilir.
-İngilizceye yatkındır.
-Genelde küçük programlar yazıldığı için boyutu küçük olur.
... (Gereksiz birkaç şey daha)
dezavantajı:
-Okunabilir olsa da iş program yazmaya gelince gereksiz yüzlerce kod. Özellikle dosya işlemlerinde!
-Esnekliği düşüktür, ayrıca çoğu dile göre çok yavaştır
-Kodlama açısından zayıftır, çok az özelliği vardır
-Statik bir dildir, her şeyi tanımlamak zorundasınız. (a = 8 deseniz bile dim a as integer demelisiniz!)
-Windows'a bağımlıdır, linux'ta wine la bile çalışmaz.
-Özellikle Vista ve Win7 ile uyumluluk sorunları vardır.
-XP'den sonra gelen görsel efektleri (yeni buton görünüşü vs.) manuel olarak eklenir
-Teknolojiden geri kalmıştır, bugünün ihtiyaçlarını karşılamaz. (PNG resim bile eklenemiyor, ilaveten kod istiyor)
... Ve aklıma gelmeyen bir sürü şey.

Ama VB değil de VB.NET 2008 öğrenirim diyorsan o ayrı. Microsoft VB.NET 2008'e birçok yeni özellikler eklemiş ve arayüz bakımından güzel. Sırf vs2008 ortamı güzel diye girdiğim oluyor. ama hala statik bir dil ve XP kullanıcılarının .net yükleme zorunluluğu var.

Aslında kodlama açısından esneklik, kolaylık, kullanışlılık, okunabilirlik istyorsan python 2.6'yı kullan derim. Dinamik bir dil. Web programcılığı da yapabilirsin. (Forumlar, portallar, sosyal paylaşım siteleri, kısaca webde gördüğün hemen hemen her şeyi yaparsın) Yaptığın programlar tüm platformlarda çalışır. Hızlıdır. Aslında arkadaş benden daha iyi anlattı. NASA, Google, Youtube... Bunlar python kullanıyor. Üstelik python ücretsiz ve açık kaynaklı. Şu an ki en iyi programlama dili Python'dur. Ama neden bilmiyorum, Microsoft gıcıklığına mı yapıyor nedir, ya da python'un sahibi mi izin vermiyor bilmiyorum, şimdiye kadar visual ailesine katılması lazımdı. (Visual Python var ama ActiveState yaptı, IronPython var Microsoft destekli ama Microsoft yapmıyor onu, sadece biri Microsoft la anlaşmış sanırsam) Kodlama açısından dememin sebebi, Python'da "MALESEF" vb'deki gibi bir arayüz yok. Grafik arayüzlü program yapmak biraz zahmetli. VB'de alıştığın buton koy ve bırak olayı yok. Hepsini elle ekliyorsun. Aslında IronPython Studio ve Boa Constructor iyi ama yine de çok sorunları var. Ama programlama dili olarak düşünürsen Python en iyisidir. GUI yapmayacaksan en ideali budur. Tek dezavantajı, yaptığın programlar Python yüklenmemiş bilgisayarlarda çalışmamasıdır. Ama zaten vs2002 ve üzeri .net olmadan çalışmıyor Ağzı kulaklarına varıyor Üstelik python'un boyutu daha küçük ondan.

Son Düzenleme: PhysiC ~ 16 Temmuz 2009 15:23
PcMaKeR
19-07-2009, 00:02   |  #14  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

-Statik bir dildir, her şeyi tanımlamak zorundasınız. (a = 8 deseniz bile dim a as integer demelisiniz!)
Dim a
a=8 de olur. Option Exclipt özelliği (yanlış hatırlamıyorsam) zorunlu değilse illa tanımlamayada gerek yoktur.
 
-Genelde küçük programlar yazıldığı için boyutu küçük olur.
Büyük programlarda yazılır ;)
 
-Kodlama açısından zayıftır, çok az özelliği vardır
hiçte bile. Nesnesel programlama diyorsan bunu nesnesel programlarla karşılaştıramazsın nesnesel programlama dili değildir.
 
Ama süper değildir dediğin gibi.
 
Programlama dili olarak python en iyi dil değildir. bir class oluştursan ve bunu dll haline getirip yada ocx haline getirip dağıtsan herkezle anlaşamaz! Python en rahat yazılan en iyi dildir. sql kodlar gibi yaz geliyor bana.
nesnesel bir programlamadilidir vb yi o yönden geçer ama bir c# ile kıyaslarsak com nesnelerini activex nesnelerini diğer .net dillerinin dll kütüphanelerini alıp kullanabilir. ama burda birde zevk meselesi var herkesin kendi kullanımına kalmış. pythonu şurdan seviyorum heryerde çalışıyor. süper birşey. ama .net öyle değil işte.

censez41
19-07-2009, 00:11   |  #15  
censez41 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,705 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

visual basic,delphi gibi programların sınırı yoktur istersen dünyanın en iyi oyun programını bile geliştirirsin ama teoride tabi çünkü bir oyunu hernekadar visual basic le yazıyorum desende aslında oyun programı için opengl yada direcx kütüpanelerinin komutlarıya daha çok muatap olmak zorunda kalırsın

ECHELON_
19-07-2009, 02:05   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

arkadaşlar ben bu konuyla ilgili şunu sormak istiyorum ünide vısual basicle az da olsa haşır neşir oldum lakin ben c++ öğrenmek istiyorum sabırlı ve denemey seven biriyim bir kaç kitap alıp c yi öğrenebilrmiyim acaba yoksa şöyle bir tavsiyede bulunur işin erbabı

hoop önce vısual basic öğren sonra c ye geç

hangisi

PcMaKeR
19-07-2009, 12:13   |  #17  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

sabır ve azim varsa c++ dan başla.
fi tarihinden kalma c ile sabır falan kalmaz.

secman
19-07-2009, 12:15   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

-Okunabilir olsa da iş program yazmaya gelince gereksiz yüzlerce kod. Özellikle dosya işlemlerinde!
visual basici sen mi yaptın? hiç bir kod gereksiz değildir saçmalama 
 
Özellikle Vista ve Win7 ile uyumluluk sorunları vardır.
hayır uyum sorunu yok dosyaları tanımlaman gerekiyor
 
Kodlama açısından zayıftır, çok az özelliği vardır
sen daha visual basicle neler yapılabildiğini görmemişsin
Teknolojiden geri kalmıştır, bugünün ihtiyaçlarını karşılamaz. (PNG resim bile eklenemiyor, ilaveten kod istiyor)
 office programı sandın herhalde visual basici
 
 

Turhost