vize almak icin!

viking20
21-11-2008, 12:11   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

vize almak icin!
Arkadaslar bu vize icin herkes bi kafadan konusuyo ama sadece su puf noktayi bilmeniz lazim: mesela diyelim bi ulkeden vize alcaksiniz once o ulkenin refah seviyesiyle kendi ulkenizi karsilastirin, gideceginiz ulkenin ekonomik durumu sizin ulkenizden iyiyse vize almada zorlanirsiniz. Ama gene vize almaniz imkansiz degildir, sadece o ulkeye temelli yasamaya degil de belli bir sureligine (egitim, vs)icin gittiginiz yargisini o ulkenin konsoloslugunda ispatlamak zorundasiniz. Mesela diyelim Ingiltereye gitceksiniz oyle issiz gucsuz olup da varini yogunu satip da konsolosluga giden asla ingiltereden vize alamaz. Bi defa maddi durumunuzun iyi olmasi gerekir oraya is aramaya gittiginiz yargisina kapildilarmi gecmis ola! (Varini yogunu satmak aslinda maddi durumun gidis icin uygun oldugunu gosterir ama konsolosluklarin aradigi sey gene bu degildir her seyini satan kisinin oraya temelli yerlesmeye gittigi kanisina kapilmalari cok normaldir ki genelde hep boyle olmustur)

Gideceginiz ulkenin ekonomik duzeyi turkiyeden dusukse vizede hicbi problem yasamazsiniz bu isler hep boyledir ekonomik duzeyi dusuk ulkelerden refah duzeyi yuksek olanlara insanlar goc etmek istediklerinden vize verilmemesinin sebebi de bu gocu onlemektir.

Sakin ama sakin olaki Ingiltere ve Amerika gibi ulkelere maddi durumunuz uygun degilse basvuru yapmayin cunku basvurunuz red olursa ikinci basvuruda da gitme olasiliginiz kat kat azalir ve tamamen o ulkeden men edilebilirsiniz. Guclu bir banka hesap cudanina sahip olmaniz gerekmektedir, ayrica banka hesabinizda bugune kadar hic para yoktu da birden bire yuklu bir para yatirdiysaniz gene gecmis ola! Nerden geldigini ispatlayamadiginiz paraniz olduguna da kimseyi inandiramazsiniz ki gunumuzde sagdan soldan borc alip yada kredi cekip bu yonteme guvenen insanlarin konsolosluklarda da modasi coktan gecmistir. Paranizin kademeli olarak artmasi ya da ev' araba' vs satilip da oraya koyuldugunun ispatlanmasi gerekir.Yani bankadaki paranin nerden geldigini de konsolosluk kesinlikle soracaktir.

Benim tavsiyem kesinlikle maddi durumu iyi olmayan kimselerin basvuru yapmamasi, basvuru yapmak yerine biraz sabirli olup maddi durumlarini duzeltmeleri ve eger dil bilmiyolarsa da dil ogrenmeleri gerekmektedir.

Bir konu daha var bir kere basvuru yapip da basvurunuz reddedilmisse sakin ben pasaportumu degistiririm tamamdir dusuncesine kapilmayin, cunku butun konsolosluklar (USA, Kanada, Avustralya, Avrupa Birligi ulkeleri) bu konuda birlikte calisirlar yani diyelimki Almanyaya basvurunuz reddoldu butun isminiz reddolunanlar listesinde gorunur, eger pasaportunuzu degistirmisseniz de hic bisey farketmez gene isminiz orda gorunecektir.
Yani bir basvuru reddi butun ulkeler icin isinizi cok zorlastiracagindan yurt disina cikmaya hazir olamayanlar kesinlikle denemesin, sadece kendilerini hazirladiktan sonra denesinler.
Bi de arkadaslar sunu soylemeyi unuttum kimse bu vize vercem diye vaadde bulunan sirketlere guvenmesin hic kimse sizin adiniza vize alamaz (eger calistiginiz sirket sizi is icin yolluyor ve sponsorunuzsa durum farklisidir hemen vize alirsiniz)

Bu sirketlerin tek yaptigi size danismanliktir, size vizeyi konsolosluklar verir, bu sirketlerin vize almak gibi bir yetkisi yoktur.Ayrica yurt disina gitmenin o kadar basit yollari vardir ki bu sirketlere kimsenin ihtiyaci bile yok. En kotusu de bu sirketlere gidersiniz para verirsiniz vizenin cikmamasi durumunda paranizi alamazsiniz cunku buna dair imza atmissinizdir ve bu yuzden yasal olarak da yapabileceginiz hic birsey yoktur. Zaten onlarin da amaci bol bol basvuru parasi toplamaktir sizin vize alip almamaniz onlarin umrunda bile degildir.

Dedigim gibi paraniz yoksa yurt disina gitmek istiyorsaniz sakin denemeyin sadece maddi durumu iyi olanlar vize alabilir.

Bir konu daha var bahsetmek istedigim oyle ben giderim Bodrumda 2 ay calisirim da yasli bi ingiliz bulup evlenirim diyenlerin de sanslari %100 degildir, bircok insan evlenmistir ve gene vize alamamaktadir. Artik konsolosluklar ayrintili telefon faturasi bile istiyorlar yani evlenmeyi dusunen insanlar ne kadar telefonda gorusuyo misali. Yani biriyle anlastiysaniz yok para verdiniz de sadece vize alana kadar diyosaniz konsolosluk elemanlarinin insan sarrafi oldugunu lutfen aklinizda bulundurun hicbir yalaniniz sakli kalmiyor en ufak bir celiskili aciklamada omur boyu ulkeye giris yasaginiz olabilecegini de unutmayin.

Sakin unutmayin konsolosluktaki elemanin kanaati cok onemlidir, ulkeler konsolosluk elemanlarina tam yetki vermistir ve girisinizi konsolosluk elemani onaylamazsa evlenseniz dahil giremezsiniz o ulkeye o yuzden ne yapin edin konsolosluk elemanina dikkat edin. Sizin girisinizin konsolosluk elemani tarafindan onaylanmamasi durumunda o eleman bir gerekce gostermek zorundadir ne olursa olsun onemli degildir onemli olan girisinizin uygun bulunmamasidir.

Yani burda esas sonuc sudur ki yurt disina cikabilmek icin maddi durumunuzun iyi olmasi ve yurt disinda yasamaya ihtiyaciniz olmadigini konsolosluga ispatlamaktir. Yani hayat standardiniz sizin Avrupaya gitmenizi gerektirmeyecek kadar iyiyse ancak o zaman vize alirsiniz yani Avrupaya gidip donecek kisiye bunu ispatladigi zaman avrupa hicbir zorluk cikarmaz veya eger sizin durumunuz iyi degil diyelimki o zaman iyi bir sponsor bulmaniz gerekmektedir. Durumunuz iyi degilse birinin ya da bir sirketin size kefil olmasi ve tum masraflarinizin karsilanacagina dair garanti vermesi gerekmektedir.

Ayrica sunu da unutmayin Avrupanin issizi zaten kendisine yetiyor daha fazla issiz onlarin da sorununu arttiracagi icin lutfen farkli refah seviyesi yuksek ulkeleri deneyin ornegin Dubai, is imkani avrupaninkine oranla yuzde 300 daha fazladir ve bircok sirket bombos ayakta kalmaya calismaktadir, krallari ulke ulke gezerek eleman istemektedir. Insan cekmek icin ulkenin reklami her yerde yapilmaktadir ve resmi dil Arapca degil Ingilizcedir. Hala Dubainin ulkede calisacak 2 milyon elemana ihtiyaci vardir ve konsolosluga gidip de ben is aramaya gidecegim dediginizde problemsiz vize alabileceginiz tek ulkedir, zannedildigi gibi pahali olmasi soylentilerinin tam tersine cok da ucuz ve refah seviyesi avrupadan kat kat daha iyidir. Ben sahsen gittim ve inanamadim kesinlikle herkese tavsiye ediyorum pasaportunuzda onlarca red bile olsa Dubai umursamadan vize veriyor. Zaten pasaportunuzun asliyla degil kopyasiyla basvuruyosunuz.Vizeniz reddolursa pasaporta islenmiyor o yuzden 50 dolar verip de herkesin bi denemesini tavsiye ederim. Avrupaya da gittim Amerikaya da ama is bulduktan 3 ay sonra altiniza son model araba cekme imkanini size tek sunan Dubai diyebilirim kesinlikle deneyin!

Lutfen bu dediklerimi onemsiz gormeyin ben yillarca bu vize isleriyle ugrastim o yuzden konsolosluklarin ne aradigini cok iyi biliyorum daha ayrintili sorusu olan bana sorabilir ozlam_ucar@hotmail.com
Umarim bu bilgiler birilerinin isine yarar.
Soylediklerimin islerinizi kolaylastirmasi dilegiyle!
31-12-2007\(Alıntı)
----
Edit:arkadaş tecrübelerini yazmış,hepsini okudum.Kimse kandırılmasın,oyuna getirilmesin diye vereyim dedim.

Son Düzenleme: viking20 ~ 21 Kasım 2008 12:15
Reborn91
21-11-2008, 13:28   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

teşekkürler viking ;)

physfg
22-11-2008, 02:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

eywallah...baya atladığım nokta varmış mesela başvurudan 1 hafta önce bankaya para yatırma işi...ben aynen böle yapacaktım :)   

bi de dediğin gibi greencard  a bile parayla başvurtan şrketler var halbuki ücretsiz...(gerçi onlar danışmanlık ücreti gibi diyor)

tuzağa düşmeyin...direk adresi


  (ücretsiz ama resim işlerini mutlaka danışarak yapın)

Raxx36
22-11-2008, 10:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,706 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

halen daha vizemi bekliyorum ben :=)