Vmware İnternete Çıkış Sorunu

bahr
23-03-2010, 00:36   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Merhabalar,

Vmware ile internete çıkış sorunu yaşıyorum.Öncelikle Vmware Workstation 6.5 kullanıyorum.Birçok işletim sistemiyle internete bağlanmayı denedim ama maalesef olmadı.

Bir tane işletim sistemi üzerinden sorunu çözmek için ilerlemek gerekirse; sanal işletim sistemi XP ve 2 ethernet kartı var.192 IP bloğunu kullanıyorum.Birincisi Bridged ve ikincisi NAT olarak tanımladım

.Ana işletim sistemi olarak da Vista kullanıyorum ve 10'lu IP bloğunu kullanıyorum.Ana işletim sistemi üzerindeki güvenlik duvarını kapattım, tekrar bağlanmayı denedim ama olmadı.Ayrıca ana bilgisayar ile internete çıkabiliyorum.

Sonra sanal işletim sistemi üzerinden google ve modeme ping atabiliyorum, fakat ana bilgisayara ping atmak istediğimde sonuç alamıyorum.Sonra ethernet kartlarından birini Custom olarak tanımlayıp, tanımladığım bölümünde ağ kartını kablosuz ağ kartım olarak gösterdim, fakat yine sonuç değişmedi.Bu konuyla ilgili birçok konuya göz attım ve denedim, fakat sorunum çözülmedi.

Acaba nerede hata yapıyorum, neyi gözden çıkarıyorum?Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler...

bahr
30-03-2010, 14:11   |  #2  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

"The virtual machine may not be able to communicate with the host or with other machines on your network." VMNet0 is down  şeklinde hata mesajı alıyorum, bu sorunu ne şekilde halledebilirim?