VMware usb 3.0 görüyor, 2.0 görmüyor.

mert1i
23-10-2013, 17:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Öncelikle merhaba; bu sanal makinelerde yeniyim kendim çok uğraştım araştırdım ama çözemedim.

Daha once VMware kullanarak serialport bir cihaz ve bunun yazılımını çalıştıran usb dangıl ile çalışıyordum. Geçen bilgisayar format yemek zorunda kaldı. Şimdi daha once sanallaştırdığım xp üzerinde gördüğüm dangılı acamıyorum. Sanal makina başlangıcında "daha once tanıttığınız bu USB'yi artık otomatik çalıştıramazsınız" diyor.

ayrıca sanallaştırdığım xp nin yarine başka bir xp daha sanallaştırdım ancak ondada aynı neticeyi verdi.

2.0 girişlere taktığım usb belleklerde dahil hiçbiri çalışmıyor ancak 3.0'a taktığım da sanal makinede usb belleği görebiliyorum. Bilgisayarda 1 adet 3.0 giriş var 7 adet'te 2.0 giriş var benim bunları kullanmam gerekiyor 3.0 istemiyorum. Çözüm konusunda yardımınız bekliyorum. Teşekkürler.

Son Düzenleme: mert1i ~ 23 Ekim 2013 17:47
mert1i
25-10-2013, 16:32   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Yanıt alamadım, çözmeye çalışıyorum, birkaç şey denedim ve sonuç alamadım.

Bir önceki (formattan once) ana makinanın da vw'nin de problemsiz çalışır durumda olduğu zamanda "Device Managament'in aldırığım bir printscrni var elimde. şuankinde bazı eksikler var. Ayrıca 3.0 a ne takarsam ana makinede usb control aktif oluyor ancak 2.0 da aktif olmuyor. dangılı 3.0 da kullanabiliyorum şuan ama korunaklı bir yer değil, ön tarafa takılı biri gelip ayağıyla çarpsa takılsa kırılabilecek bir konumda. daha once bir kaç usb belleği böyle perte çıkardılar.

Sürücü driver ile ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü 3.0 da çalışıyor. 

Ana makina'dan 2.0 a bağlama izni verilmiyor. yada başka bir izin yada aktif etme durumuva çünkü;

en son yeniden kurdum 8.0ı  2.0 a takılan usbleri alt çubukta görüyor ama  vw ana menüsünden elle takmak istediğimde "driver error" veriyor. 

Pcye format atma şansım yok. dışardan gelip domain ayarları yapıyorlar şifreleri bilmiyoruz söylemiyorlarda. tekrar format demek makinanın çalışmaması demek oluyor bu da mümkün değil. sanal makinada xp'de eski versiyon kullanıp yeni versiyonda yapamadığımız işleri yapıyoruz.

Belki işe yarar diye tüm direverleri indirip kurdum ana makineye. vw yi defalarda kaldrıp tekrar kurdum kaldırırken user içindeki app data yı temizlemeye çalıştım ayrıca c: de bulunan program data gizli klasöründe yine vm ile ilgili tüm verileri temizlemeye çalışıp kurulumu öyle yaptım. ama olmadığı aşıkar yeni kurulan vm de aski sanallaştımış olduğum xpyi bulmak istediğimde bana direct olarak onu gösteriyor halbuki sıfır kurulumda olduğu yerde değil ben onu başka bir yere taşımıştım. eski ayarları ve yerleri hatırladığına gore temizliği tam yapamamışım.

Son Düzenleme: mert1i ~ 25 Ekim 2013 16:33