Vodafone'dan 5G için Ar-Ge hamlesi!

CHIP Online
10-10-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Vodafone, 5G için Dresden Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği yapıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/vod ... -hamlesi_50025.html

Resimlerle: Dünyayı değiştiren internet siteleri!

Dünya genelinde 14 ülkede 6,7 milyon 4G müşterisi bulunan Vodafone Grubu, şimdi de tüm dünyada 2020 yılında hizmete sunulması beklenen 5G teknolojisi için harekete geçti. 5G araştırma ve geliştirme çalışmaları için halihazırda Surrey Üniversitesi, Kings College London ve Carnegie Mellon Üniversitesi ile birlikte çalışan şirket, global araştırma programının çerçevesini genişleterek, dünyanın en köklü üniversitelerinden Dresden Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği yaptığını açıkladı.


5G, mobil hayatı kökten değiştirecek


Araştırmacılar, henüz geliştirme aşamasının ilk evresinde olan 5G teknolojisiyle, mobil şebekelerin hız, esneklik ve sistem zekâsı gibi özelliklerinde köklü gelişmeler yaşanacağını tahmin ediyor. Buna göre, 5G teknolojisiyle birlikte, gecikme süreleri ciddi biçimde kısaltılarak yeni nesil M2M uygulamaları hayata geçirilebilecek. Tek bir şebekeye aynı anda çok sayıda cihazın bağlanması mümkün olabilecek.


Dresden'den 5G laboratuvarı


Dresden Teknoloji Üniversitesi, 5G araştırma-geliştirme çalışmalarını desteklemek için kurduğu laboratuvarda, araştırmacılara, şebeke donanım ve yazılımı, bilgisayar çipleri, spektrum ve bulut bilişim konularında 5G odaklı test ve değerlendirmeler yapma imkânı veriyor.


Günümüzde belli bir içeriği bir yerden başka bir yere taşımaktan ibaret olan mobil iletişimin gelecekte çok sayıda nesneyi çok az insan müdahalesiyle gerçek zamanlı kontrol etme yetisinden ibaret olacağını söyleyen Dresden Teknoloji Üniversitesi Vodafone Mobil İletişim Sistemleri Bölüm Başkanı Profesör Gerhard Fettweis, "Geleceğin mobil teknolojilerine hazırlanmak için kablosuz iletişim teknolojilerini özellikle veri hızı, gecikme süresi ve IP hizmetleri açısından yeniden ele almamız gerekiyor. Dresden Üniversitesi olarak, gerek yeni kurduğumuz 5G laboratuvarı, gerekse Vodafone gibi global iş ortaklarımızın desteği sayesinde, bu hassas sorulara yanıt bulacak sektörlerarası bir oluşuma liderlik edebilecek konumdayız" dedi.

Tüm Konu: Vodafone'dan 5G için Ar-Ge hamlesi!

Resimlerle: Dünyayı değiştiren internet siteleri!

Kaynak: www.chip.com.tr