Voyager GTX ile USB bellek, SSD'ye yaklaşıyor

CHIP Online
09-06-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tanıtılan bu yeni USB bellek, standart bir SSD'yi aratmayacak kadar iddialı özelliklere sahip!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/voy ... klasiyor_47526.html

Resimlerle: Bu USB'ler yaratıcılığın sınırlarını zorluyor

Piyasada cirit atan USB flash belleklerinin hızlarını unutun. Corsair, Comptex'te tanıttığı yeni USB flash belleği ile yeni bir seviyeye ulaşmayı başardı. Duyurusu yapılan Corsair Flash Voyager GTX USB Flash Drive, bütün amaçları ve varlığı ile küçültülmüş bir SSD diski andırıyor.


Corsair'in söylediğine göre, Flash Voyager GTX, saniyede 450 MB gibi bir okuma hızı ve 350 MB gibi bir yazma hızı sunuyor. Bu hızlar, neredeyse normal bir bilgisayarda bulunan SSD'lerin hızları ile aynı. Ürünün içerisindeki teknoloji de SSD'lerin bir kopyası görünümünde. Sürücüye ne zaman veri bloklarının birleştirilmesi gerektiğini ve ne zaman silinmeleri gerektiğini söyleyen TRIM desteği ile de zaman içerisindeki performans durumu iyileştirilmiş oluyor. USB bağlantılı SCSI ve SMART Monitoring teknolojisi ile belleğin sağlığı kontrol edilmiş oluyor.


Bu benzerlikler tabii ki ürünün depolama kapasitesinde de kendini gösteriyor. 128 GB ve 256 GB sürümleri bulunacak olan ürünün fiyatının, sırası ile, 120 dolar ve 200 dolar olması planlanıyor. 


Böyle bir üründen beklenilebileceği gibi, Flash Voyager GTX, USB 3.0 ve 2.0 desteğine sahip ve Windows, Linux veya OS X ile uyumlu. Bu muhteşem belleğin beklenen piyasaya çıkış tarihi ise Temmuz ayına denk geliyor. 5 yıllık garanti de yanında hediye...

Tüm Konu: Voyager GTX ile USB bellek, SSD'ye yaklaşıyor

Resimlerle: Bu USB'ler yaratıcılığın sınırlarını zorluyor

Kaynak: www.chip.com.tr