Vücut yağ oranı ve kilonuzu hesaplayın

ahozdemir
08-11-2012, 17:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Bu siteden " sağlıklı beslenme testi " testimizin sonucunu öğrenerek, beslenmemizle ilgili önerilere ve bilgilere sahip olabiliyoruz. Bence her bireyin yaptırması gereken bir test. Henüz yaptırmamış olanlara tavsiye ederim.
yapılan testlerde bu veriler alınıyor ve ölçümleri yapılıyor;
KILO, BOY VE YAŞ
VKI (Vücut Kitle Indeksi veya Vücut Yağ Oranı) bir kişinin vücudunda bulunan yağ doku ağırlığının kişinin toplam ağırlığına oranıdır. Vücudumuzda olan yağ oranı yaşımıza göre değişir. Kendi kilomuza boyumuza ve yaşımıza uygun olan VKI'yi bilmemiz, obez olmadan kilo sorunumuzu çözmemize yardımcı olur.
AKTIFLIK SEVIYESI
VKI seviyemizi hesaplamak için günlük hayat tarzımız çok önemli bir faktördür. Bu adımda gün boyunca yaptığımız hareketleri göz önüne alacağız (boş zamanlarımızda, evde veya işteyken yaptığımız hareketler).
BESLENME
Beslenmemiz vücudumuzdaki yağ oranını doğrudan etkiler o nedenle beslenmemize çok dikkat etmemiz gerek. Değişik türlerde meyve ve sebze metabolizmamızı geliştirecek ve vücudumuzu belirli bir seviyede tutmamıza yardımcı olacaktır. Kontrolsüz beslenme ve yağ oranı yüksek yemeklerse obezliğe yol açar.
EGZERSIZ
VKI testi vücudumuzdaki yağ oranı ve kas kitlesi arasındaki ayırımı yapamaz, o nedenle günlük egzersiz programımızı da bu teste dahil etmemiz gerek
FIZIKSEL FORMUNUZ
CİNSİYETİNİZ
Vücut Yağ Oranınızı (VKI) ve ideal kilonuzu hesaplayınız

Son Düzenleme: ahozdemir ~ 08 Kasım 2012 17:43