w.d. mybook 1tblık diskim çalışmıyor

skylax
09-06-2009, 15:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

wd mybook u usb den bilgisayara takıyorum ama eskisi gibi açılmıoyor. f olrak gözüküyor sadece dosyalarımı göstermiyor. başka bilgisayarlardada aynı durum. bir türlü içini görüntüleyemiyorum. en az 300 gblık veri var içinde nası kurtarıcam ?ışığı yanıp sönüyor herşey eskisi gibi ama bir türlü içi açılmıyor ? 1tblık bir disk olduğu için bir programın içini araştırması saatler alıyor.

f deki disket biçimlenmemiş biçilendirin şeklinde uyarı var biçimlendirsem tüm veriler gider mi ?

bu tip w.d. harici disklere istanbulda teknik destek neresi veriyor ?  ben direk onlarla iletişime geçebilir miyim ?

birde elimde Active@ File Recovery for Windows ve EasyRecovery Professional gibi programlar var bunlarla diskin içindeki bilgileri alarak bu bilgileri tek tek silme şansın var mı ya da direk full format mı atılıyor ?

EasyRecovery Professional gibi bir programda format nası atabilirim ?

Semih Özyurt
09-06-2009, 15:26   |  #2  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

dostum öncelikle geçmiş olsun f diski biçimlendirirsen bütün verilerin silinecektir + ben virüs oldugunu düşünüyorum acaba antivirüsle f'yi taratın mı?

bahsettigin programlar ise silinen verileri geri getirmeye yarar

sen f'yi bicmlendirip bu programları kullanıp verilerini geri getirebilirsin ama kesin garantisi yok

teknik servis konusunda cihazın kullanma kılavuzu var ise teknik servis veren yerlerin adresleri ve telefonları mevcuttur.!

skylax
09-06-2009, 15:34   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

teşekkürler bilgileriniz için. bu bahsettiğim programları kullanarak cihazın içini görüntüleyebiliyorum. bazı bilgilerimi tekrar pc ye çekip bunları diskten silmek istiyorum.

harici diskte neden böyle bir sorun birden bire yaşandı anlayamıyorum. çok yakın zamana kadar rahatlıkla kullanıyordum ve fiziksel bir zorlamaylada karşılaşmadı.

disk tablosu bozulmuştur şeklinde bazı forumlarda cevaplar aldım. format çözüm olabilir diyorlar. bu doğru olabilir mi? biliyorsunuzdur bu tür disklerin içinde üreticinin geliştirdiği yararlı programlarda oluyor. formatlamak onları geri getirmede zorluk yaşatabilir.