WD 2 TB HDD'yi Bilgisayarım görmüyor

Fatih394
02-09-2012, 14:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2012

Merhaba arkadaşlar 

Benim 2 TB WD (3.5) ELEMENT HDD mevcut. Bu sabah pc'ye taktım. Otomatik çalıştırma penceresi geldi. Yaklaşık 10 dk sonra dosyalarımı görüntüle seçeneğini tıkladım. Dondu ve yanıt vermiyor diye uyarı geldi. Kabloluları çıkarıp tekrar taktım. Bu sefer pc hdd gördü ama dosya bilgilerini göstermedi. Tekrar çıkarıp taktım bu sefer hdd'yi görmedi. Işık yanıyor İçi yaklaşık 1-1,5 dk boyunca çalışıyır sonra duruyor fakat ışık yanmaya devam ediyor. Sorun sizce ne olmuş olabilir 2 tb'lık dosya mevcut ve silinmesini istemiyorum. Servise vermek istiyorum ama korkuyorum içindeki verilerin kaybolmasından ne yapacağımı şaşırdım.
Yaklaşık 1 hafta çalıştırmamıştım bildiğim kadarıylada çarpma falan olmadı. Sorduğum bir kaç kişi fiziksel darbe nedeniyle olmuş olabilir diyorlar ama bilmiyorum.  Elektrik alıyor çalışıyor fakat pc'ye iletmiyor diye bir açıklama yapmıştılar.
Anlattıklarmı göz önüne alırsanız 2 tb lık veriyi kurtarma gibi bir durum varmı? Yoksa sorun diskten mi kaynaklı olabilir?
Bu arada HDD garantiside devam ediyor.
Resimdeki


Sizce sorun nedir tam olarak ve tamire göndermelimiyim.
Teşekkür ederim, İyi günler

Cagri_Bakl
07-10-2012, 16:43   |  #2  
Cagri_Bakl avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Selam Galiba Sistem 2TB gibi büyük bir HDD yi tanımıyor :) bence BİOS update yap :) düzelir diye biliyorum :) ama emin değilim