WD my book essantial görünmüyor

leone510
10-03-2012, 10:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

Selamlar. Dün my book a şifreyi 4-5 kere yanlış girince silinip format atılsınmı veya başka bişi yapılsın mı dedi tam hatırlamıorm. Bende içinde önemli dosyalarım olduğundan silinmemesi için diğer seçeneği seçtim. Fakat sonra wd my book çalışmaz oldu. Hani dedim kitlendi heralde şifreyi yanlış girdiğim için. Ama öle bile olsa sistemde aygıt yöneticisinde usb de gözükmesi lazım değilmi? Ayrıca bilgisayar yönetimi disk yönetiminde de gözükmüyor. http://www.die.de/blog/content/binary/usbview.png şu programda da örneğin usb port 2 ye bellek takıorm usb yığın depolayıcısı diyor fakat my book u takdığımda port 2 hiçbir tepki vermiyor. Sanırım kökten bozulmuş bu .

 Garantiye vericem ama içindeki bilgilerin silinme ihtimali yada ürünü değiştirme ihtimalleri var ama benim için içindeki bilgiler çok çok önemli. İçindeki harddiski çıkarıp docking station a takıyım diyorum ama harddisk bozulmadığı ne mağlum(hiç düşürmedim alalı 1 ay oldu olmadı) bu seferde garantide gidicek hdd de bozuk ise elimde bom boş kalıcam .(Bu arada içindeki harddisk caviar green WDEARX 3.5 inch olduğunu öğrendim şu videodan http://www.youtube.com/watch?v=AvMNnF1gy-4&feature=related sitelere baktığımda sata 3 demişleer bu hdd için. Çoğu docking station sata 2 oluyor . Bu hdd yi o docking stationlarda çalıştırabilirmiyim? Sanırım satalar geriye dönük destekli oluyor yani sata 3 sata 2de de çalışıyor fakat ben hdd yi sata 2 gibimi göstermem gerekiyor herhangi bi jumper ayarı mı yapıcam?) Yada garantiye versem içindeki bilgileri silinmesin ona göre desem dikkate alırlarmı yoksa gerekirse içindeki bilgileri silinmesi gibi bir madde mi imzalatıyorlar yada onaymı alıyorlar? Yada değişme olsa bana eski hdd yi geri verirlermi içindeki dosyaları atıp geri onlara vermem için veya kendileri eski hdd den yeni ürüne atarlarmı tüm dosyaları? daha önce garantiye veren arkadaşların bu konu hakkında tecrübeleri çok yardımcı olur.
       Şimdiden teşekkürler

Son Düzenleme: leone510 ~ 10 Mart 2012 10:45
fatihozkaya
11-03-2012, 18:05   |  #2  
fatihozkaya avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
110 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

kardeş ben sana başka birşey soracağım bundede aynı markadan 2 tb var yeni aldım içinden çıkan programşları kurmam şartmı ?bir önemi varmı ?

leone510
12-03-2012, 00:34   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

İlla kurmana gerek yok. Şifreleme özelliği , harici hdd ile uraşmıyorken uyku özelliği flm getiriyor o program 1-2 özellik daha vardı yedekleme gibi flm sanırım . Fakat kullanmadığım için bilemiycem. Yanlız şunu söyliyim eğer şifreleyip şifreyi unutursan içindeki dosyalar gitti demektir. İçindeki sabit diski söküp dışardan takmak istesen bile harici disk içindeki PCB içindeki hdd yi de encrypted ettiği için pc ler görmiycektir o sabit diski.