web tasarım eğitimi ankara web tasarım

fırat kayacı
27-12-2015, 23:02   |  #1  
fırat kayacı avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

Arkadaşlar merhaba Ankara Web Tasarım www.ankara-web.com olarak sizlere web tasarım seo vb konularda bilgilendirmeye çalışacağım.

Web Tasarım Eğitim

Arkadaşlar temel kavramlardan başlayalım öncelikle:
Domain : Domain yani alanadı Websitenizin adresidir. Domain sağlayıcı firmalardan yani bizden de www.ankara-web.com 'dan da alınabilmetedir.
Hosting: Websitenizin harddiski gibi düşünün. İnternet ortamında satın alacağınız hostingle beraber dosyalarınızı hostinginize attığınız taktirde siteniz çalışacaktır.
Web Sitesi Temel hazırlanışı:
Arkadaşlar çok farklı şekilde tasarımlar mevcuttur. Ben sizlere başlangıç olarak html bir sitenin nasıl tasarlanacağını anlatacağım. Öncelikle HTTRACK ile antreman yapalım. Beğendiğiniz bir webadresini bu programı kullanarak bilgisayarınıza indirin. Sonrasında Dreamweaver Programında uzantısı html olan dosyaları açın. index.html dosyası sitenin anasayfasıdır. Böl seçeneğini tıkladığımızda sayfanın sağında tasarımı solunda ise kodları göreceksiniz. sağ tasafta tıkladığınız herhangibiryerin sol tarafa baktığınızda kodlarını göreceksiniz. Örneğin logoyu tıklarsanız sol tarafta logonun olduğu kodları göreceksiniz ve dilediğiniz gibi değişmeler yapacaksınız. Sonrasında Photoshop programı ile resimleri ayarlamaktasınız. İşlem tamamlanınca filezilla programını kullanarak siteyi attığınızda site çalışacaktır. Temel bilgiler bu kadar ilerleyen zamanda programların ayrıntılı kullanılışını anlatacağım. Ankara Web Tasarım'ı takibe devam edin.