Webcam kurulum sorunu

HPQ-User
17-10-2008, 21:03   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 27
30,997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

 

efe sormuş:
Rexpo HPC019 Marka Web kameram var,daha önce kurdum sonra sildim,neden sildim,kurulum CD,sinde ki bazı proğramları kuramadım,sonra uğraşırım diye sildim,ancak şimdi kurmam gerekti,fakat kuramıyorum.windows kamerayı  tanımıyor,(bu bilgisayara takılı USB aygıtlarından birisi çalışmadığından,windows aygıtı tanıyamıyor) diye, sağ alt köşede bir pencere çıkıyor.sorun ne olabilir,yardımcı olursanız sevinirim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows XP SP 3. 256 GB hardisk. 512 MB ekran kartı. 1 GB ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1

sticker
17-10-2008, 21:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

denetim masasından ayarları yaptınmı...ayrıca yazılımın hepsini silip sil baştan tekrar kurmalısın...

1976mçm
17-10-2008, 21:23   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

denetim masasından hangi ayarları yapmam gerekiyor,anlamadım,bilgisayardan çok anlamıyorum,hangi yazılımı silip tekrr baştan kurmam gerekiyor.biraz daha açarmısınız,teşekkürler

qazx
17-10-2008, 21:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
560 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

kamerayı taktığınız usb girişi çalışmıyor büyük ihtimalle.başka bir girişe takmayı deneyin.

sticker
17-10-2008, 21:42   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
qazx
kamerayı taktığınız usb girişi çalışmıyor büyük ihtimalle.başka bir girişe takmayı deneyin.
arkadaşın dediğide doğru olabilir.siz usb(kameranın giriş soketini)değiştirin.öyle deneyin.yazılımdan önce.olmazsa burdan yardım istersiniz.yardımcı oluruz

1976mçm
17-10-2008, 22:06   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

USB girişi derken,başka bir giriş neresi olabilir,kasanın ön tarafında ki USB giriş olabilirmi.kasanın arkasında 3 tane giriş var hepsine tek tek taktım olmadı.kasanın arkasında ki girişler çalışıyor,çünkü,flaş belleği taktım çalışıyor.kasanın ön tarafında ki girişlere taktım yine aynı sorun var.bence kamera kablosunda sorun var dediğiniz gibi.ama bilgisayarda da olabilir,daha önce winsows kamerayı tanıyordu,şimdi neden böyle oldu anlamadım

sticker
17-10-2008, 23:07   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

bence sorun yazılımda...denetim masasındanprogram ekle kaldıra gidin..kameraya ait yazılımları kaldırın..tekrar cd.si ile kurun..ama hepsinden önce yazılımı güncelleyin...

Son Düzenleme: sticker ~ 17 Ekim 2008 23:08
sticker
17-10-2008, 23:12   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

bakın daha önce kurmaya çalışıp kurmadığınız yazılımdan kalıntı kalır bilgisayarda..yani önceki bilgiler..dediğim gibi yazılımı kaldırın (kamernıza ait yazılımı:yazılımın adı program ekle kaldırda yazar..ona tıklayın bilgisayar onu kaldıracaktır)sonra kamera ile gelen cd.yi bilgisayara takıp kurun..sorun büyük ihtimal çözülür..olmazsa biz burdayız...

1976mçm
17-10-2008, 23:58   |  #9  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

proğram ekle kaldır,dan daha önce kaldırmıştım,onu diyordunuz galiba,oradan da kaldırmıştım.yinede bir bakayım edim,ama proğrama ekle kaldırda bir şey bulamadım,belkide kaldırmamışımdır,kameraya ait proğram ne olabilir.kameranın markası,REXPO HPC019.(Realtek High Definition Audio Driver.)diye bir şey var,ama o değil herhalde.proğram ekle kaldırda,rexpo diye bir proğram yok,onu biliyorum.eğer daha önce proğramdan kalıntı kaldıysa,bunları nasıl bulabilirim

sticker
18-10-2008, 11:52   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

öyle ise yazılımı yeniden kurmanız gerekir.cd.sini takın ileri,ileri.bekleyin yazılım kurulur.(siz yazılımı kurarken cihaz açık olsun)ondan sonratekrar deneyin.kameranın markası görünür.yazar orda..

Son Düzenleme: sticker ~ 18 Ekim 2008 15:04
1976mçm
18-10-2008, 21:13   |  #11  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

dediğiniz gibi yaptım yine olmuyor,

1976mçm
18-10-2008, 21:26   |  #12  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

ayrıca bu REXPO HPC019 WEBCAM DRİVERSİZ,TAK ÇALIŞTIR,DAHA ÖNCE TAKIYORDUM ÇALIŞIYORDU,ŞİMDİ WİNDOWS KAMERAYI TANIMIYOR,NE YAPMAM LAZIM

sticker
18-10-2008, 23:33   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
1976mçm
ayrıca bu REXPO HPC019 WEBCAM DRİVERSİZ,TAK ÇALIŞTIR,DAHA ÖNCE TAKIYORDUM ÇALIŞIYORDU,ŞİMDİ WİNDOWS KAMERAYI TANIMIYOR,NE YAPMAM
kameranın kablosu ön panelemi takılı,zaten normalde siz bi donanım taktığınız da bilgisayar yazılımı otomatik olarakyükler..girişleri kontrol edin.denetim masasında donanım ekle bölümüne gidin cihazı ordan tanıtmayı deneyin..ayrıca yazılım bilgisayara yüklenmiyorsacd.dede sorun olabilir..cd.ye bakın aşırı kir varsa silin (hafif nemli bir bezle)aşırı çizik varsa internetten cihazın adı ve markasını yazıp ,cihazın marka ve modeline uygun yazılımı yükleyin.oda olmazsa napalım...